fbpx


Buitenland

1984 in New York: de autoritaire dictatuur van links

Geen enkele medische uitzondering voor vax-pas mogelijkDe Democratische Burgemeester Bill de Blasio van New York City verplicht sinds 17 augustus vaccinatie vanaf de leeftijd van 12 jaar voor toegang tot restaurants, sport- en fitnesszalen en evenementen. Het gaat enkel over activiteiten binnenshuis. Voor toegang tot het terras geldt de vaccinverplichting niet. Let wel: het gaat hier over een zuivere vaccinatiepas. Ieder die voornoemde faciliteiten wil betreden, moet zich met een vaccinatiepas identificeren. Van negatieve testen of het bewijs van antilichamen na ziekte is geen sprake. Autoritaire…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


De Democratische Burgemeester Bill de Blasio van New York City verplicht sinds 17 augustus vaccinatie vanaf de leeftijd van 12 jaar voor toegang tot restaurants, sport- en fitnesszalen en evenementen. Het gaat enkel over activiteiten binnenshuis. Voor toegang tot het terras geldt de vaccinverplichting niet. Let wel: het gaat hier over een zuivere vaccinatiepas. Ieder die voornoemde faciliteiten wil betreden, moet zich met een vaccinatiepas identificeren. Van negatieve testen of het bewijs van antilichamen na ziekte is geen sprake.

Autoritaire dwang

Het stuit menige vrijheidslievende Amerikaan tegen de borst. De uiterst linkse de Blasio (geboren Warren Wilhelm Jr.) wil met deze verregaande controlemaatregel de bevolking van de grootstad dwingen zich te laten vaccineren. Geen prik, geen toegang tot restaurants, horeca, bars, cafetaria’s, nachtclubs, winkels met eetgelegenheid, coffeeshops, fastfoodrestaurants, fitnesszalen en -klassen, zwembaden, dansstudio’s, theaters, filmzalen, sportarena’s, congrescentra, tentoonstellingsruimtes, bowlinghallen, speel- en billiartzalen, stripclubs en peepshows en indoor speeltuinen. Ook het personeel moet verplicht gevaccineerd zijn.

De bedoeling is duidelijk: iedereen die in NYC nog wil deelnemen aan het maatschappelijk leven, moet zich laten vaccineren. Geen ge-maar, geen excuses. Mensen, die omwille van medische redenen niet in aanmerking komen voor een vaccin, hebben pech. Zij zullen buiten moeten dineren en elders hun vertier gaan zoeken. Het principe dat ieder in overleg met de arts kan uitmaken of een vaccinatie gewenst en opportuun is, wordt opzij geschoven. Geen enkele vrijheid, enkel niets ontziende maatschappelijke, van bovenuit opgelegde dwang.

Minderheidsgroepen getroffen

Hier toont de linkerzijde in de VS haar ware gelaat: dat van een autoritaire dictatuur. Het gaat hen niet om het beschermen van zwakkeren en minderheidsgroepen. Het gaat om controle, macht en het uitvoeren van hun eigen agenda. De door de Democraten zo op handen gedragen minderheidsgroepen, de POC’s (People of Color), die volgens hen het slachtoffer zijn van discriminatie en achterstelling door een dominante blanke mannelijke elite, worden nu door diezelfde Democraten genadeloos op de korrel genomen. Het grootste deel van de niet gevaccineerde bevolking van NYC is namelijk terug te vinden bij die minderheidsgroepen.

Die worden dan ook extra hard getroffen door de maatregelen. Dat de Blasio extra aandacht besteedt aan het obligatoire tegengaan van discriminatie, is een doekje voor het bloeden. Ieder mag zich melden met klachten indien ze vermoeden dat hun vaccinatiepas aandachtiger wordt bekeken omwille van hun kleur of leeftijd: een anti-discriminatieclausule in een discriminerende verordening.

Geen medische uitzondering

Vooral het feit dat er geen medische uitzonderingen worden toegestaan, ligt zwaar op de maag. Het is een flagrante discriminatie op basis van gezondheidsstatus. Mensen die omwille van een medische conditie niet in aanmerking komen voor vaccinatie, zijn de pineut.

Vreemd genoeg wordt er wel een uitzondering gemaakt voor artiesten of sportbeoefenaars die optreden en hun entourage, mensen die een reparatie komen uitvoeren, WC-bezoekers of klanten die een meeneembestelling komen afhalen. Maar geen uitzondering omwille van medische redenen.

Tim Pool boos

Tim Pool, een bekende nieuwscommentator en burgerrechtenactivist, geeft op zijn internetkanaal duiding bij de verregaande ingreep van de Democratische burgemeester en schuwt daarbij de grote woorden niet. ‘Dit betekent de facto dat NYC terug in lockdown gaat voor de helft van de bevolking. Slechts iets meer dan 50% van de bevolking is gevaccineerd. De helft wordt dus van maatschappelijke deelname uitgesloten. New York City has gone full 1984!’ stelt Pool, refererend aan het dystopische meesterwerk van Orwell.

‘Ik heb het stadsbestuur gebeld en hen de casus voorgelegd van mijn producer, die MS heeft en daardoor geen vaccin mag ontvangen. ‘Too bad’, was hun antwoord. Ik nam contact op met verschillende advocatenbureau’s die zich specialiseren in burgerrechten en discriminatie. Geen van hen wil zich hierover uitspreken of advies verstrekken. Het feit dat er geen uitzondering werd opgenomen op basis van medische gronden, houdt in dat enkel gezonde mensen nog recht hebben op dienstverlening in deze stad. Ik vind dat walgelijk en fascistisch! Dit heeft niets met volksgezondheid te maken, maar alles met controle over de bevolking en het opdringen van de wil van de overheid.’

NYC loopt verder leeg

Ondertussen verlaten steeds meer mensen de stad. De leegloop die begon nadat de Democratische administratie de politie beknotte in het kader van BLM- en Antifa-manifestaties en resulteerde in een ongekende stijging van gewelddadige criminaliteit, gaat verder. Heelder minderheidsgroepen worden door deze regeling niet enkel uitgeloten van de mogelijkheid op ontspanning en vertier, ook hun jobs komen in gevaar. Veel mensen worden door de verordening verplicht zich te laten vaccineren om hun werk te kunnen blijven doen.

Amerikanen stemmen op zo’n moment met hun voeten: ze vertrekken en zoeken andere oorden op waar hun vrijheid en zelfbeschikkingsrecht wel worden gerespecteerd.

[ARForms id=103]

Winny Matheeussen

Enige tijd geleden geboren, in de herfst. Momenteel levend.