Klik hier als het bericht niet duidelijk wordt weergegeven
27/4/2018

De langste mars: boekvoorstelling

Dit jaar herdenken we de vijftigste verjaardag van Leuven Vlaams en het daarmee onlosmakelijk verbonden mei '68. Op Doorbraak kon u hier al meer over lezen.

Johan Sanctorum reist ondertussen Vlaanderen rond met een eigen-zinnige lezing over de '68-revolte. Aan de basis hiervan ligt een nieuw boek van zijn hand: De langste mars: Van mei ’68 naar pococratie.

Boekvoorstelling

Graag nodigen we u uit voor de boekvoorstelling hiervan op 24 mei, om 20.00 uur, in Salons De Boeck, Jacob Jacobsstraat 39, Antwerpen.

Johan Sanctorum vergast u er op zijn lezing van de 68-gebeurtenissen en hoe doorleven tot op vandaag. Nadien gaat prof. Boudewijn Bouckaert (Libera!), die mei '68 zélf beleefde, in gesprek met Sanctorum. Uiteraard krijgt u die avond de gelegenheid het boek te kopen én te laten signeren.

Een organisatie van Doorbraak.be i.s.m. denktank Libera! en Vlaamse Volksbeweging afdeling Antwerpen.

Als u van plan bent te komen, vragen we u vriendelijk om u hier in te schrijven.

[civicrm component="event" id="30" action="register" mode="live" hijack="0"]

Mocht u niet kunnen komen, dan is er nog een voorstelling op 31 mei, om 20.00 uur in het Liberaal Archief in Gent, i.s.m. Liberales. Daar gaat Johan Sanctorum in gesprek met Dirk Verhofstadt (Liberales) en Bart Caron (Groen).

Geen van beide data passen, maar u wil toch het boek? Bestel het alvast hier; het wordt u toegestuurd na 24 mei.

De langste mars

In De langste mars brengt Johan Sanctorum zijn persoonlijke visie op de ’68-revolte die dit jaar een halve eeuw oud is. Hij neemt ons mee naar Leuven Vlaams en de woelige meidagen van Parijs in dat jaar, het iconische centrum van de beweging: wat bezielde de jongeren van toen en waar stonden ze echt voor? Een cocktail van hormonen, tedere anarchie, maoïstische rethoriek, authentieke sociale bewogenheid en, nu ja, ook wel een dosis verveling van de middenklassejeugd op het einde van de golden sixties, leidde tot een sterk statement rond vrijheid en ontvoogding.

Maar naarmate de Lange Mars door de Instellingen zich voltrok en de 68’ers de macht overnamen, vestigden ze ook een fluwelen dictatuur in woorden en ideeën. Vandaag noemen we dit ‘politieke correctheid’ of pococratie.

Eén voor één fileert Sanctorum de domeinen waarin het politiek correcte denken zich nestelde: media, onderwijs, kunst en cultuur, milieu. Met eruditie, verbeelding en zelf behept met bijzonder weinig politieke correctheid deconstrueert hij de bovenbouw die de 68’ers in een halve eeuw hebben opgetrokken, om hun impact op de samenleving te consolideren.  Een revolte tegen deze dictatuur is onvermijdelijk.


Facebook

U ontvangt dit bericht omdat u ingeschreven bent op de verdeellijst "doorbraaknieuws" van Doorbraak.be met email adres [email protected]

U kan de verdeellijsten makkelijk aanpassen  of uitschrijven door  hier te klikken.