Vivaldi-dictatuur onthoofd
Het is goed dat de rechterlijke macht een barrière opwerpt tegen ongrondwettelijke maatregelen, zelfs als die van Vivaldi komen.
Het is goed dat de rechterlijke macht een barrière opwerpt tegen ongrondwettelijke maatregelen, zelfs als die van Vivaldi komen.
Kabinet-Verlinden heeft geen probleem met politie die Luikse rave toelaat. Het openen van terrassen is dan weer van een andere orde.
Jules Gheude kijkt uit naar de mooie schermutselingen waarop Vivaldi ons nog zal vergasten. Hij rekent daarbij sterk op Magnette en Bouchez.
De pandemiewet is een carte blanche voor de regering, vindt cdH. Ook de gegevensbeschermingsautoriteit is bijzonder kritisch.
Voor Carlo Medo van politievakbond NSPV is na de rellen in Luik de maat vol. Hij waarschuwt de regering: geen woorden meer, daden zijn vereist.
Het internetplatform over de staatshervorming doet denken aan de paars-groene volksraadpleging over de hervorming van de administratie.
Hoe groot is de kans dat de Werkgroep Institutionele Zaken een eisenpakket zal baren, vergelijkbaar met de vijf resoluties? Bijzonder klein.
Geenvodjepapier trekt morgen naar het Grondwettelijk Hof om de strijd voor het behoud van onze grondrechten verder te zetten.
Hoe de Vivaldi-coalitie in dezelfde fouten dreigt te vervallen als de G1000, het mislukte experiment van burgerbevrager David Van Reybrouck
Twee plus twee is geen vier in de staatshervorming. De voorzet van minister Verlinden werd aan Franstalige kant afgeblokt. Maddens en Bauwens analyseren de Vivaldi-standpunten met betrekking tot de staatshervorming.
De coronamaatregelen zoals het reisverbod komen per direct uit de koker van de experts, zonder veel politieke inbreng. Maar hoe lang nog?
Toen men zei Vlaming en Waal zijn onze voornamen, Belg is onze familienaam, was men het blijkbaar nog eens over die tweedeling. Illo tempore
De temperaturen hebben geschommeld en dat was veel journalistieke aandacht waard. Ten koste van deze vragen:
Annelies ‘2+2’ Verlindens partijgenoten houden vast aan de gemeenschappen, Sven Gatz bereidt zich voor en N-VA kijkt de kat uit de boom.
België met vier deelstaten. Wordt dat de ‘definitieve oplossing’ van Vivaldi? Zal die de Belgische knoop ontwarren of nog strakker trekken?
De Kamer van Volksvertegenwoordigers zet zich in de coronacrisis aan de zijlijn.
Kathleen Van Heuverswyn (KU Leuven) maakt brandhout van het huidige coronabeleid. We hypothekeren onze veerkracht voor de toekomst.
Veel Vlaamse ministers of staatssecretarissen in de Vivaldiregering werden niet verkozen bij de federale verkiezingen. Weinig democratisch.
Apache gaat vrijuit in de zaak rond het Fornuis-filmpje. Hun onderzoek kan leiden tot een betere bescherming van het bronnengeheim.
Tom Van Grieken begrijpt ‘omvolking’ zelf niet, Conner Rousseau steekt iedereen naar de kroon. En oh ja, we hebben eindelijk een pandemiewet.
Kristof Calvo had nog eens last van een zure oprisping, we klungelen voort met corona en Trump verliest met het Witte Huis z’n Vlaamse fans.
Corona overheerst de perscommentaren. Niet verrassend, maar de opiniemakers zijn het niet met elkaar altijd eens.
Strenge handhaving van regels geldt blijkbaar niet voor regeringsleden. Of hoe verklaar je anders dat Eva De Bleeker nog staatssecretaris is?
Door de coronacrisis lijken alle remmen op het Belgische etatisme te zijn weggevallen. De lockdown lijkt een vrijgeleide naar totalitarisme.
Speelt Vivaldi paniekvoetbal met coronamaatregelen? Onder druk van de oppositie lijkt er eindelijk werk te worden gemaakt van een coronawet.
De mening van de kiezer over institutionele hervormingen wordt steeds genegeerd. Dat probeert men nu te maskeren met een ‘dialoogplatform’.
Hoewel Vlamingen in de minderheid zijn, bepalen ze toch het beeld van deze Vivaldicoalitie. Kan Vivaldi aan de Belgische erfzonde ontsnappen?
Carlo Médo, nationaal voorzitter NSPV, tevreden met aankondiging lik-op-stukbeleid Van Quickenborne.
Er zijn nog steeds journalisten die Tinne Van der Straeten een sterke casting vinden. En ze blijven blind voor nog meer zaken.