29 januari. Historische dag: VTB opgericht, grootste Vlaamse organisatie ooit
En verder: Lennaert Nijgh, Aloïs Gerlo en borstkanker…
En verder: Lennaert Nijgh, Aloïs Gerlo en borstkanker…
En verder: Françoise Hardy, Dalida en Al Capone…
Jeroen Brouwers en ik: twee schrijvers, koppige mensen, wier paden zich scheidden – en weer kruisten. Ook na zijn dood, nu we weer vrienden zijn.
En verder: de eerste Taalcommissie, margarine en Iris Murdoch…
En verder: Aleksandr Solzjenitsyn, Mata Hari en Georges Simenon…
Moeder Joelia is op zoek naar haar dochter na het bloedbad van 1962 tijdens een staking in een fabriek in Novotsjerkassk.
In Loods 20 van de Gentse haven speelt tot 27 juni het Gentse theatercollectief Camping Sunset een bewerking van Ten Oorlog van Tom Lanoye.
Gustav von Aschenbach mag dan wel gestorven zijn op het Lido, cinema is nog lang niet dood in Venetië. Een verslag van onze correspondent.
Uitgeverij Vrijdag brengt het lichtjes legendarische Knetterende Schedels van Roger Van de Velde weer in de boekhandel. Een goede zaak.
Trommelen voert de lezer op een luchtige manier door de Russische cultuurgeschiedenis van de afgelopen 200 jaar, en heft daarbij het glas!
Een boek over het Rusland van vandaag, door een auteur die het land écht kent, niet enkel de redacties en diplomatenrecepties in Moskou.
Het meesterwerk van Anton Tsjechov, een tekstbeeld van een maatschappij aan de vooravond van een revolutie opnieuw opgevoerd, met mankement.