De pennenvriendjes en het Verhaal van Vuurke-Stook van Vlaanderen
De pennenvriendjes hebben niets tegen opiniërende journalisten in kwaliteitsgazetjes. Maar ze moeten niet zò van de pot gerukte dingen schrijven.
De pennenvriendjes hebben niets tegen opiniërende journalisten in kwaliteitsgazetjes. Maar ze moeten niet zò van de pot gerukte dingen schrijven.
Zelfs de crisis binnen de Vlaamse regering kreeg geen aandacht in de Franstalige media. Destrée had gelijk: ‘sire, er is geen nationale pers’.
U weet nu meer over koninklijke begrafenissen dan u ooit wou weten – maar u blijft op uw honger wat andere vragen betreft.
Onze media-experten geven goede lessen aan betogers en aan liefhebbers van splitsen.
Neen, oktober was geen gezellige maand. Onze opiniemakers peperden ons in dat het leven echt geen lachtertje is, vooral niet in Vlaanderen.
Egbert Lachaert maakte geen al te beste beurt op een partijbijeenkomst en merkte dat liberalen eerst individualisten zijn, dan pas partijleden.
Interpretatie regels werd federaal vastgelegd, controle is Vlaams. Tijd voor de Vlaamse Controlecommissie om zélf regels uit te klaren.
Politieke partijen bekleden in ons politiek systeem een dominante positie. Hoog tijd voor een partijenwet.
Corona overheerst de perscommentaren. Niet verrassend, maar de opiniemakers zijn het niet met elkaar altijd eens.
De daling van onze onderwijskwaliteit ligt aan de politiek, onze onderwijsverstrekkers en de lerarenopleiding. Simple comme bonjour.
Het citaat van Annemans over het Vlaams Belang dat ‘vuil genoeg’ moest blijven, ging een heel eigen leven leiden. Tijd voor een opheldering.
Journalisten lijden niet onder een lockdown, dus schreeuwen ze om een lockdown. En ze vergeten met plezier deze vragen.
De Standaard gebruikt factchecks partijpolitiek eenzijdig. Zelfs wanneer een minister van Volksgezondheid blufpoker speelt.
Een hele week valse verontwaardiging over ‘slikken’ en ‘kapotmaken’, maar deze vragen worden vergeten:
Als je onze media mag geloven (spoiler: beter van niet), dan gaat het best goed in en met België. Wij hebben toch nog enkele vragen.
In de nasleep van de Hoeyberghs-affaire schorst de universiteit Gent studentenvereniging KVHV. Repressie is een stap in de verkeerde richting.
De VRT moet besparen en ziet hierin een dwang om te conformeren aan ‘de grondstroom’. Maar komen er niet gewoon veel linkse stemmen aan bod?
Klimaatpolitiek is socialisme vermomd als ecologisme. Wie in de weg staat, bestrijdt men met haat, leugens, broodroof, stalking en rechtszaken.
Een les in framing van de hand van Eddy Daniëls, met Bart Brinckmans portret van Van Grieken en Trump-Khan als schoolvoorbeelden
De kinderen die spijbelen om tegen het klimaat te betogen krijgen niet alle informatie en kunnen dus niet oordelen over het klimaatdebat.
Enerzijds is het nog altijd komkommertijd, anderzijds hadden journalisten ook vorige week niet voldoende ruimte om álle vragen te stellen.
De islamofiele intellectueel profileert zich graag als moreel superieur. Omdat hij meestal van de islam niets af weet redeneert hij niet vanuit argumenten, maar vanuit het verdraaien of verzwijgen van die van zijn opponenten.
Is er een akkoord in de maak dat oplegt om overal de centrale aanmelding te gebruiken bij schoolinschrijvingen? Dat zou een ernstige bedreiging vormen voor de vrije schoolkeuze.
De feiten die Tom Meeuws aan De Standaard bekend heeft, zijn geen klein bier. Hij heeft 650.000€ aan De Roma doen toekomen, zonder overheidsopdracht en zonder te onderzoeken of er alternatieven waren. Dat kan niet.
97% van de wetenschappers wijt de opwarming van het klimaat aan de mens, luidt de mantra. Maar klopt die mantra wel? Jan Jacobs heeft bedenkingen.
Hendrik Bogaert wordt, volgens de auteur, ten onrechte in het hoekje geduwd. De ’topjournalisten’ gedragen zich onwaardig.
Geert Noels zette klimaatcriticus Jan Jacobs weg als een trol. En toch heeft Jacobs respect voor Noels. Behalve als het over energie gaat.
Bij het volgende politieke interview moet u eens alleen de vragen van de journalist lezen. Die zijn vaak het interessantst.
Jan Jacobs reageert op de inhoud en de vorm van de reactie over het klimaatdebat van Knack-journalist Jeroen de Preter.
‘klimaatnegationist’ schreef een gevestigde journalist als reactie. Wij reageren met feiten, argumenten en bronnen, oordeelt u vooral zelf.