Vergeten vragen van de voorbije week (132)
Wil iemand aan Frank Vandenbroucke zeggen dat hij geen minister van Onderwijs meer is? En andere vergeten vragen.
Wil iemand aan Frank Vandenbroucke zeggen dat hij geen minister van Onderwijs meer is? En andere vergeten vragen.
De pandemie grijpt diep in op de cultuursector. De sector vraagt, bij monde van Bart Caron, hulp aan de minister van Cultuur.
Niet deradicalisering van moslims is zo nodig. Er is een alternatief voor ‘soumission’, aldus Johan Sanctorum, die pleit voor een radicalisering.
Onder grote belangstelling werd het boek van Björn Rzoska ‘Opgesloten tussen zwart, wit en grijs’ voorgesteld in Lokeren.
‘Het is mijn recht als vrije man na te denken over cultuur buiten het keurslijf opgelegd door de zelf verklaarde culturele elite.’ Het interview is nog maar begonnen en N-VA’er André Gantman (67) zet meteen de toon. In een vorig leven was hij voorzitter van de Joodse vereniging B’nai Brith, redacteur van het blad In naam van de Vrijheid, schepen …
Met cijfers in de hand verdedigt Marius Meremans (N-VA) het cultuurbeleid van de Vlaamse regering tegen kritiek van Bart Caron (Groen).
Cultuurbobo’s zoals Fernand Huts doen meer voor kunst dan schimmige commissies die geld bedelen onder de eigen vriendjes.
Vorige week beloofde Jean-Pierre Rondas u een tweeledig stuk over Hart boven Hard, maar onvoorziene omstandigheden nopen hem tot iets anders. Brussel bijvoorbeeld.
Het hele cultuurprotest van Hart boven Hard staat van bij het prille begin in het teken van een politieke agenda die in wezen niet de agenda van de cultuurwereld is, luidt de stelling van Jean-Pierre Rondas
Iain Banks, Janice Galloway, David Greig en Al Kennedy: drie grote Schotse schrijvers, een dito standup comedian. Hun Schotse hart gaat misschien niet sneller kloppen bij het zien van de Saltyre, de Schotse vlag, maar hun hart ligt wel in Schotland. Hun politiek verstand ligt bij de SNP (Guardian, 28 aug.). Vlaamse kunstenaars horen we zoiets niet snel zeggen.