Johan Sanctorum trekt ten strijde tegen de kakistocratie
Johan Sanctorum denkt niet ons systeem nog te hervormen valt. De kakistocratie, een regering door de minst bekwamen, moet gesloopt worden.
Johan Sanctorum denkt niet ons systeem nog te hervormen valt. De kakistocratie, een regering door de minst bekwamen, moet gesloopt worden.
In de peilingen scoort de Italiaanse Vijfsterrenbeweging nog amper zestien procent. Intern heerst er steeds meer onrust, ruzie en chaos,
Macron bezocht het Europees Parlement om te debatteren over de toekomst van de Europese Unie. Het debat ging er soms heet aan toe.
De regeringsvorming in Italië wordt een harde noot om te kraken. Het land zoekt naar een leider, de sociaaldemocratie naar een nieuwe adem.
Theo Francken begrijpt de gemiddelde Italiaanse kiezer beter dan de gemiddelde Italië-watcher van de Open Vld dat doet.
Onvrede over de massale illegale immigratie was het doorslaggevende element in de Italiaanse verkiezingen. Niet alleen in de overwinning van de Lega, maar ook en vooral in die van de 5-sterrenbeweging.
Aan de vooravond van de Italiaanse verkiezingen analyseert Philip Roose de partijen en de uitdagingen van het land. Het eerste stuk gaat over buitenbeentje Beppe Grillo en zijn populistische Movimento 5 Stelle (MS5).
De EU hoopt dat Silvio Berlusconi het haalt in de komende Italiaanse verkiezingen. Waarom? Liever hem erbij dan de gevoerde koers bijsturen.
Italiaans links zet zich schrap voor de verkiezingen van 2018 nadat centrumrechts de regio Sicilië verovert, een politieke barometer.
Binnen het schaken is de ‘Siciliaanse opening’ (1. e4 c5) een populaire zet om het spel mee te beginnen. Deze zet werd in de 17e eeuw gespeeld door de Siciliaanse priester Pietro Carrera. De openingszet bij het schaken is van fundamenteel belang voor het verder verloop van het spel. Goed begonnen is half gewonnen, zo ook in de politiek. Op …
Zo goed als ze nationaal scoort, zo slecht doet Beppe Grillo’s partij het op gemeentelijk niveau.
De oerconservatief Tajani is verkozen met steun van ‘Situationselastische’ Guy Verhofstadt. Wat haalde die laatste daarvoor binnen?
Osceola is moe van België. In een essay zegt hij waarom en hij doet dat in een aparte, niet-klassiek flamingante taal, waaruit misschien meer dan moeheid boosheid spreekt. Een stevige boterham met een staalharde analyse. Hij rondt af in deel 7. (lees ook de vorige delen)