fbpx

Persoon: Christian Van Thillo

Het aantal dwazen is oneindig

Het is algemeen bekend dat het droevig gesteld is met de culturele ontwikkeling van de lezers van kranten en weekbladen. Een nadere toelichting.

Zijn de dagen van de media geteld?

Telenet produceert een eigen tv-serie, te bekijken achter een betaalmuur. Leuk voor wie daar nog wil voor afdokken. Maar breder beschouwd is ook dit nieuws onder de categorie ‘het verloren gevecht om de kijker’.

75 jaar na ‘War of the Worlds’ van Orson Welles

Vandaag vijfenzeventig jaar geleden zette Orson Welles de hele Verenigde Staten in rep en roer met zijn radio-uitzending ‘War of the Worlds’. Het was niet alleen een straffe stunt, maar toonde vooral hoe makkelijk de massa via de media misleid kan worden of zich lààt misleiden. Vraag rijst of er sindsdien veel veranderd is.

Portret: Luc Van der Kelen

Eind juni stopt Luc Van der Kelen officieel als politiek commentaarschrijver en opiniemaker bij Het Laatste Nieuws. Maar één dag later zal de commentaarschrijver voor dezelfde krant al terug de pen oppakken om vanop afstand de politiek en de wereld te beschouwen, ‘maar dan niet langer gehinderd door de waan van de dag’.

Mediawatcher (juni 2011)

Het is altijd uitkijken met evenementen die zichzelf groots aankondigen. Vaak is zo’n aankondiging de voorafspiegeling van een grote teleurstelling. Met ‘Het Grote Mediadebat’ op Canvas liep het afgelopen maand niet anders. Aanleiding was de overname van de nichezender VT4 en de kijkcijferdwerg VIJFtv door het triumviraat Woestijnvis, Corelio en Sanoma. Meteen nadat de overnamedeal was beklonken, werd er in Vlaanderen al opgewonden gesproken over de grootste aardverschuiving in ons medialandschap sinds de komst van VTM in 1989, en dat verdiende uiteraard extra duiding.