fbpx

Persoon: Daniël Walraeve

Jef Jaenen en Berten Vermeulen

Pro-EU, niet eurofiel

Onafhankelijkheidsbewegingen mogen het zichzelf niet moeilijker maken dan ze het al hebben door het lidmaatschap van de EU in vraag te stellen, vinden Jef Jaenen en Berten Vermeulen.

Vroeger was het beter (of dat geldt toch voor BDW)

Niemand heeft Bart De Wever lessen te geven in communicatie. Die lessen geeft de burgemeester van Antwerpen doorgaans zelf. Toch valt er iets te zeggen voor de stijl die De Wever vroeger met brio wist te hanteren maar nu lang verdwenen lijkt. Wat heeft de stoere burgemeester met de scherpzinnige columnist gedaan? 

Negationisme op z’n Noord-Koreaans

Het is zestig jaar geleden dat een staakt-het-vuren werd afgekondigd tussen de strijdende partijen op het Koreaanse schiereiland. Tom Sauer wijdde op www.deredactie.be een opiniestuk aan onze huidige houding tegenover Noord-Korea. Het werd een vergoelijkend werkstukje, dat bij momenten aan negationisme grenst. 

Villa Politica wordt Villa Kakelbont

De onthulling van de koninklijke borstbeelden wél. De laatste, goedgevulde plenaire vergaderingen van de parlementen níet. Het politieke magazine Villa Politica bewandelt de laatste tijd nieuwe wegen, en die hebben steeds minder te maken met de oorspronkelijke opzet van het programma. 

Doorbraak: mag het wat meer zijn?

‘Waar de andere kranten en media eindigen, daar beginnen wij’. Zo antwoordde Peter De Roover op de vraag van VRT-journaliste Lisbeth Imbo naar het doel van Doorbraak. Doorbraak vliegt nu op eigen vleugels en dat bleef niet onopgemerkt.