Alexander De Croo sprak in 2010 nog: ‘Vlaanderen moet meer bevoegdheden krijgen’
‘Aan Vlaams-nationalistische zijde komt het confederalisme terug, wanneer we niet weten wat te doen’, aldus De Croo, maar is dat zijn échte mening?
‘Aan Vlaams-nationalistische zijde komt het confederalisme terug, wanneer we niet weten wat te doen’, aldus De Croo, maar is dat zijn échte mening?
Door zijn uitspraken van de laatste weken maakte PS-voorzitter Magnette duidelijk waar hij voor staat: hij wil premier worden.
Het Franse Engie onderhandelt voor de verlenging van de kerncentrales in een sterke positie. Dit komt tot uiting in het zogenaamde akkoord.
Door de verantwoordelijkheid voor de beperking van de werkloosheid door te schuiven naar de deelstaten, erkent De Croo dat België niet werkt
Het Grondwettelijk Hof steekt een stokje voor het uitleveringsverdrag met Iran. Darya Safai reageert opgelucht.
De politieke profilering rond prijsplafonds steekt stilaan stokken in de wielen van een Europese oplossing voor de energiefacturen.
Johan Sanctorum denkt niet ons systeem nog te hervormen valt. De kakistocratie, een regering door de minst bekwamen, moet gesloopt worden.
Groene poging om in de regering uitvoervergunningen als pasmunt te gebruiken om standpunten door te drukken ontploft in hun gezicht.
Anneleen Van Bossuyt (N-VA) zegt ‘nee’ tegen de zorg- en verantwoordingsplicht van de regering. ‘Zijn jullie zot geworden?’
Nadia Geerts geeft een overzicht over de evolutie van de verhouding tussen Kerk en Staat en hoe de hoofddoek secularisme verhindert.
De Europese Rekenkamer lichtte de Europese groepsaankoop van coronavaccins door. Von der Leyen besliste in haar eentje daarover, zo blijkt.
Dinsdag komt de Commissie Energie uitzonderlijk bijeen over de energieprijzen en de energiecrisis. Wordt het een voorspelbare klucht?
Vlamingen krijgen te weinig jobs in het federaal openbaar ambt. Barbara Pas stelt vast dat het van kwaad naar erger is gegaan.
Het energiebeleid staat voor uitdagende tijden: enerzijds stijgen de prijzen fors, anderzijds vreest men voor de bevoorrading.
De Chinezen reageren furieus op het Strategisch Concept van de NAVO. De Croo verzorgde zijn pr in Madrid en 2%-norm is geen struikelblok.
De onderhandelingen over de kerncentrales zitten muurvast. Opnieuw blijkt het onvermogen en de onwil van Vivaldi, vindt Reccino Van Lommel.
De nationale pers bestaat niet. Belangrijke onderwerpen raakten nauwelijks de taalgrens over. Toch kreeg De Croo kritiek langs beide kanten.
Theo Francken (N-VA) verwelkomt Zweden en Finland als nieuwe leden van de NAVO.
Als Vivaldi wil dat mensen de facturen nog kunnen betalen en een job hebben, zal het anders moeten, meent Reccino Van Lommel (VB)
Petra De Sutter wil opnieuw regeringscommissarissen invoeren bij Bpost en Proximus, tot verbazing van haar eigen eerste minister…
Energie-experts waarschuwden al lang tegen de kernuitstap en de investering in hernieuwbare energie. De klimaatneurose vormt een gevaar.
De Russische inval in Oekraïne laat de gasprijzen verder uit de pan swingen. In deze podcast geeft Bert Wollants zijn visie op het energiedebat.
Het ‘rijk der vrijheid’ en het ‘Vrijheidskonvooi’ leggen de focus op individuele vrijheden, maar die zijn niet onbeperkt.
De communautaire kloof binnen België wordt alsmaar groter. Tijd dat CD&V kleur kiest.
De vernieuwsoperatie van Lachaert moet Open Vld opnieuw op scherp zetten. De twee nieuwe ondervoorzitters geven meer uitleg in deze podcast.
Tegen de achtergrond van stijgende energieprijzen en een nakende begrotingscontrole moeten belangrijke politieke beslissingen gemaakt worden.
Democratische inspraak is geen garantie voor goed bestuur. Dat bewijst de Pandemiewet.
Welke ‘massieve gevolgen’ bedoelde De Croo toen hij Poetin bedreigde en hoe oordeelt de geschiedenis daarover?
Afgelopen week was erg belangrijk voor de Belgische telecom. Het is echter weer een typisch Belgisch communautair verhaal.
Het pleidooi van De Wever voor Nederlands-Vlaamse hereniging kreeg weinig aandacht in Nederlandse media. Is hij niet de beste pleitbezorger?