Roald Dahl, nu ‘gecorrigeerd’: gaan we naar een nieuw Samizdat-tijdperk?
Hoe drastischer de woke-censuur optreedt, des te meer roept ze een tegenbeweging op. En de waarheid bevindt zich zelden in de mainstream.
Hoe drastischer de woke-censuur optreedt, des te meer roept ze een tegenbeweging op. En de waarheid bevindt zich zelden in de mainstream.
King Connah omschrijft Ben Weyts als een debiel en wil minister van Onderwijs worden. Hij is de kampioen van de perceptie.
Een dronken minister en een vergadering die applaudisseert voor een autistische fils-à-papa: de toon van 2023 is gezet.
Wouter Duyck voert onderzoek naar taalachterstand in Vlaanderen. ‘De grootste slachtoffers van ons gelijke-kansenbeleid zijn migranten.’
Jan Jambon haalt Flanders Technology terug uit de kast, en ontdekt dat het Vlaamse onderwijs er de hersenmassa niet voor aflevert.
De kwaliteit van ons onderwijs boert achteruit. Zelfs de senior writer zegt het, al verontschuldigt die zich bij voorbaat over zijn standpunten.
Na drie decennia wil Franstalig België de schoolvakanties aanpassen. Net nu ligt de MR plots dwars, ‘omdat Vlaanderen niet volgt’.
De Belfius-persprijzen zijn weer eens netjes verdeeld tussen the usual suspects. Terwijl er zoveel vragen ongesteld blijven.
Van Puurs naar Europa, van Europa naar België, van België naar Vlaanderen, en zo weer naar Puurs. Een trage carrousel die levens zal kosten.
Beleidsverantwoordelijken die het efficiënt aanleren van taal en wiskunde ‘nostalgie-pedagogie’ noemen, weten die zelf wel wat cultuur is?
Onze samenleving vecht tegen de coronacrisis. Niet het virus is de grootste bedreiging, wel hoe het de barsten in onze welvaartsstaat vergroot.
De ‘experten’ van vandaag zijn de knoeiers van gisteren. Een task force moet een veranderingsproces begeleiden en ons weer aan de top brengen.
Algemene ontreddering heerst er bij de Vlaamse politieke partijen. En de Vlaamse media staan er al niet veel beter voor, stelt Siegfried Bracke.
Het Vlaamse onderwijs heeft nood aan een nieuwe wind, niet aan een minister die tijd verliest aan debatten over de godsdienstlessen.
De verwaarlozing van parate kennis leidt tot een verlies van intellectuele creativiteit en een robotisering van het intellect
Onderwijs is hot. En met de verkiezingen voor de deur lijkt het wel of politici onderwijs terug ontdekt hebben.
Voorbije weken stelden zowat alle partijen hun verkiezingsprogramma’s voor, en lichtten ze hun plannen toe voor onderwijs. Hekkensluiter N-VA deed dat afgelopen zaterdag in een volgelopen aula in Brugge. Dat de Vlaams-nationale partij onderwijs als vijfde en laatste speerpunt koos om een …
Ooit was het katholiek onderwijs elitair, nu flirt het met de ondergrens om een allochtone subcultuur te pamperen. Met welk doel?
Het Vlaams onderwijs is niet langer de emancipatorische motor, waardoor de sociale mobiliteit stokt voor een nieuw allochtoon proletariaat
Elk jaar begin september lijkt het wel alsof de politieke klasse de schoolstrijd nog eens in het klein wil overdoen.
Bij de uitreiking van de Orde van de Vlaamse Leeuw, op 5 juli, trapte An De Moor de 11 julifeesten af.
Johan Sanctorum analyseert het Vlaamse onderwijs op een manier zoals een visboer een zeetong met een hakbijl zou fileren. De discussie moet veel ruimer worden gevoerd en met argumenten.
Het is bijna cynisch dat diegenen die jarenlang het Vlaamse onderwijs hebben uitgetekend, nu de alarmklok luiden.
Augustus loopt op z’n einde en dus komt het thema onderwijs weer op de proppen. Knack pakt er zwaar mee uit vandaag maar het commentaar werd nog duidelijk in vakantiestemming geschreven.