De paradox van de Franse verkiezingen
De noodkreet ‘ik of de chaos’ van Macron heeft zich tegen hem gekeerd en is ‘ik en de chaos’ geworden.
De noodkreet ‘ik of de chaos’ van Macron heeft zich tegen hem gekeerd en is ‘ik en de chaos’ geworden.
Centrumrechts heeft de Franse regionale verkiezingen gewonnen die vooral uitblonken daar de afwezigheid van de kiezer. Waarom bleef die weg?
In Frankrijk kondigt een onpopulaire President Macron een nieuwe lockdown aan. Toch lijken zijn kansen op herkiezing in 2022 zeer reëel.
De nieuwe regering van Macron lijkt op maat gemaakt voor de volgende presidentsverkiezingen. De vraag is of dit gaat werken…
De nieuwe Franse eerste minister werd de eerste dagen na zijn ambtsaanvaarding vooral beoordeeld op zijn accent.
Macron stuurde zijn eerste minister de laan uit. Een hoge ambtenaar die de president niet voor de voeten zal lopen, vervangt hem.
Gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk: groene golf, rechtkrabbelende Les Républicains, tegenvaller voor Le Pen en een steeds eenzamer Macron.
De Franse gemeenteraadsverkiezingen lijken door corona vooral verliezers te kennen. Met een eerste ronde voor en een tweede na de lockdown.
De coronacrisis bekoelt de hang naar globalisering, en leiders zoals Macron wenden de situatie aan om hun groene agenda erdoor te drukken.
Duitsland vangt Franse coronapatiënten op bij gebrek aan ziekenhuizen, personeel en materiaal in Elzas en Lotharingen.
De verklaringen van ex-minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn in Le Monde slaan in als een bom. Pleegde Emmanuel Macron schuldig verzuim?
De eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen kende een lage opkomst door het coronavirus. De tweede ronde wordt wellicht uitgesteld.
Als de coronacrisis verergert moet Frankrijk de gemeenteraadsverkiezingen misschien uitstellen. Juridisch zijn daar verschillende wegen voor
Macron heeft de mond vol van grote ideeën, maar probeert al wie hem tegenwerkt wel de mond te snoeren.
In zijn keuze voor medewerkers, heeft president Macron de neiging te kiezen voor brokkenpiloten die blunders opstapelen.
In Frankrijk protesteren de Gilets Jaunes tegen de hoge brandstofprijzen, de Franse politiek en elite kijken er met misprijzen naar.
Is het de Franse regering van Macron ernst met haar milieubeleid? Milieuminister Nicolas Hulot vindt alvast van niet en neemt ontslag.
Sanering van de SNCF is hard nodig, maar ondanks stoere verklaringen blijft de regering rond de hete brij draaien.
Frans minister van Leefmilieu Nicolas Hulot toont zich een schrander politicus en een koele minnaar van de feiten. Het succes wenkt.