Liefde in tijden van haat
‘Liefde in tijden van haat’ is het relaas van de Europese intellectuelen voor en tijdens het nazisme, van de roaring twenties tot na WOII.
‘Liefde in tijden van haat’ is het relaas van de Europese intellectuelen voor en tijdens het nazisme, van de roaring twenties tot na WOII.
En verder: Jean-Marie Gantois, de Jezuïetenorde en de Transsiberische Spoorlijn…
Een analyse van DE Spaanse Burgeroorlog geeft een goed beeld van de diversiteit in de herkomst van oorlogsvrijwilligers.
En verder: Caresse Crosby, Menno ter Braak en Kaap Hoorn…
Alleen boeken bezitten dat mystieke vermogen om mensen door andermans ogen te laten kijken.
Drie argumenten waarom Mr Jones sterk aanbevolen ‘filmlectuur’ is voor de eindtermen van ons cultureel en maatschappelijk leven.
Met Inbreker lijkt de jonge striptekenaar Mattias Ysebaert een eigen weg te volgen. Een beloftevolle odysee, absoluut het volgen waard.
Vier uitgebluste leraars testen de theorie van psychiater Skårderud uit die zegt dat een te laag promille alcohol ons belet gelukkig te leven
Hemingways roman ‘For Whom the Bell Tolls’ is geen manicheïstische fabel, maar wijst op de complexiteit van elke historische situatie
Hemingway en Dos Passos waren vrienden, tot de nooit opgeloste moord op José Robles tijdens de Spaanse Burgeroorlog een wig tussen hen dreef.
Morgen zal Rik Coppens negentig jaar geleden zijn geboren. De grootste balvirtuoos van het Belgisch voetbal, artiest en anarchist.
Met de indrukwekkende reeks schilderijen over de Eerste Wereldoorlog ‘Goodbye to All That’ bereikt de Antwerpse schilder Sam Dillemans een nieuw hoogtepunt in zijn toch al imposante oeuvre.