fbpx

Persoon: Guillaume Van der Stighelen

Bange, blanke man

De white privilege waar de bange, blanke man mee worstelt.. de pogingen om zich correct te gedragen maken hem rijker aan fobieën.

Opiniemakers? Weg er mee!

Guillaume Van der Stichelen vond in Knack dat het woord ‘opiniemaker’ best kon geschrapt worden. Knack.be vroeg aan een reeks ‘opiniemakers’ wat zij daar over denken en welke alternatieven hun voorkeur wegdragen. Peter De Roover was één van hen.

Hersenvlucht naar Vlaanderen bestaat

Dinsdagavond 7 mei organiseerde de studentenvereniging Capitant, in samenwerking met de faculteit TEW van de Universiteit Antwerpen, een groot debat. Onderwerp? ‘The economic struggle for life’. Een warm gevoel krijg je van die titel niet.  Voor het debat aan de Universiteit Antwerpen schoven onder andere de vroegere VBO-voorzitter Thomas Leysen (thans KBC en Umicore), marketeer Guillaume Van der Stighelen en Chris Buyse (CFO Thrombogenics) aan. Een inleidende sessie werd verzorgd door Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Parisbas Fortis.

Beetje meer Vlaamse ambitie mag

‘Plus est en vous’, schreef Luckas Vander Taelen hier, en Peter De Roover is het ermee eens, zij het niet met de argumenten die dat moesten schragen. Tegenover vijf overwegingen plaatst hij vijf bedenkingen. (De Standaard, 18 juli 2012)