fbpx

Persoon: Hans-Olaf Henkel

Red Vlaanderen (en Europa), splits de euro

De EU-propaganda-machine draait op volle toeren. Valse hoeraberichten inzake de eurocrisis, hardnekkige EU-mythes en bewust in stand gehouden EU-leugens typeren het EU-‘debat’ in Vlaanderen.

EU niet overal taboe

Zowel in Nederland als in Duitsland verenigden intellectuelen zich in eurokritische initiatieven. Zo lanceerde een tiental Nederlandse academici en opiniemakers het Burgerforum EU, dat een referendum eist over de toekomst van de Europese Unie. In Duitsland richt men zelfs een heuse anti-europartij op.

Verhofstadt is tenminste consequent

De Europa speech van Cameron zorgde voor heel wat commotie de voorbije week maar zelfs los van de Britse positie staat de Unie voor belangrijke jaren. Wie consequent en eerlijk is moet erkennen dat de EU een grote sprong voorwaarts moet maken als het op termijn de euro wil bewaren. Verhofstadt heeft op dat punt dus gelijk. Al in 2006 schreef de ex-premier zijn pleidooi voor ‘De Verenigde Staten van Europa’. Hij krijgt nochtans veel tegenwind en wordt zelfs in zijn eigen Europese fractie niet altijd gevolgd. Het is echter dát of een stap terug zetten. En die stap terug wordt voor sommigen steeds meer een aanlokkelijk alternatief.