fbpx

Persoon: Herman De Dijn

Het fenomeen Sid

Het voordeel is dat Sid ons niet alleen slecht nieuws meldt, maar dat hij ons een bijna adembenemend voorstel doet. En dat voorstel is zozeer de moeite waard dat het een verademing betekent in het doemlandschap van vandaag.

Johan R. Bruynseraede

Stop religie nu! Serieus?

Is het geoorloofd om in een gigantische crisis zoals deze, een politieke agenda – verdring de traditionele religie – door te duwen?

Iedereen slachtoffer!

Aan vele progressieve standpunten is geen touw vast te knopen, niet iedereen blijkt slim genoeg voor dergelijke geestelijke lenigheden. Waar komt het begrip politieke correctheid vandaan?

Publicatiedruk … the never ending story

In de universitaire wereld is er al een tijdje wat commotie over de publicatiedruk. Academici – jongere vooral – verdienen er ‘punten’ – en dus job en status – naargelang ze meer kunnen publiceren in hoog ‘gerankte’ Engelstalige wetenschappelijke publicaties. Ook al blijkt dat er maar gemiddeld drie lezers per artikel zijn.

Herman De Dijn over de publicatiedruk

De Actiegroep Hoger Onderwijs (AHO) lanceert een petitie en een open brief om de publicatiedruk in het academische milieu aan te klagen. Professor emeritus en Vlaanderens meest erudiete conservatief Herman De Dijn (°1943) had het vorige week ook over dit fenomeen in een lezenswaardig gesprek met het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer. Deze extracten willen we u niet onthouden.