fbpx

Persoon: Jean-Jacques De Gucht

Johan R. Bruynseraede

Euthanasie en wilsonbekwaamheid

Door bij ‘verworven wilsonbekwaamheid’ anderen te laten beslissen over iemands euthanasie riskeren we een hellend vlak van wil naar willekeur.

Grace

Kunnen sommige media niet eens de cijfers lezen van een enquête die ze zelf betaald hebben? Dan moet een ander dat maar voor hen doen.

Maarten Hertoghs

Zich bedenken is ook denken

Durven denken is een basiswaarde van de Verlichting. Zo verleggen we bakens, meestal naar voren. Maar waarom niet eens naar achteren?

Chef der klerken

Een ramp is gebeurd in Gent. Mathias De Clercq is verkozen tot burgemeester. Kort samengevat: de domste keuze uit de slechte keuzes.

‘Ik ben niet de zoon van een minister’

Bart De Wever vloerde met een stevige oneliner Bruno Tobback in een groot interview met Het Laatste Nieuws (26 april 2014): ‘Ik ben niet de zoon van een minister. Ik ben de zoon van een spoorwegarbeider.‘ Onbedoeld (of niet) wees hij op een typisch gegeven. De politiek in België lijkt wel een familiezaak te zijn: de familie Michel, de familie Eyskens, de familie Nothomb, …

Een nieuwe Vlaamse alliantie in Aalst

Het zou wel zeer ironisch zijn: eindelijk eens een links-flamingante partij in Vlaanderen, maar dan ontstaan door toedoen van een pilaar van het Belgisch establishment: Bruno Tobback. Toch moet het gezegd:  de beginselverklaring van de Aalsterse scheurlijst Sociaal Democraten & Progressieven oogt verrassend Vlaams. 

Parlementaire onschendbaarheid Jean-Marie Dedecker opgeheven. Wat nu?

De parlementaire onschendbaarheid van Jean-Marie Dedecker zal naar alle waarschijnlijkheid donderdag worden opgeheven door de Kamer. Justitie werpt hier nogmaals een beeld op van partijdigheid. Er is toch niemand die gelooft dat ‘Jan met de pet’ voor zo’n banaliteiten wordt vervolgd. Maar ‘Jean-Marie met de scherpe tong’, hij wel. Twee maten en twee gewichten?