De paradox van de Franse verkiezingen
De noodkreet ‘ik of de chaos’ van Macron heeft zich tegen hem gekeerd en is ‘ik en de chaos’ geworden.
De noodkreet ‘ik of de chaos’ van Macron heeft zich tegen hem gekeerd en is ‘ik en de chaos’ geworden.
De Franse academia wil een vuist maken tegen de woke ideologie die de universiteiten verziekt, wat niet zonder slag of stoot gaat.
Door een omzendbrief van het Frans ministerie van onderwijs wordt in Frans-Vlaanderen het West-Vlaams erkend en het Nederlands vergeten.
Hoogleraar Klaus Kinzler definitief geschorst aan universiteit Grenoble omdat hij wou debatteren over islamofobie.
Het nieuwe Franse genderneutrale voornaamwoord ‘iel’ geeft veel ophef, vooral nu het in een woordenboek is opgenomen. De reacties lopen uiteen.
Een geheim gehouden rapport van het Frans ministerie van onderwijs lekt uit: is het immersieonderwijs in Bretagne en elders tegen de wet?
De Franse Constitutionele Raad censureert de wet op de regionale talen en holt de wet Molac uit: immersie-onderwijs wordt aan banden gelegd.
In Frankrijk ontstaat verzet tegen de wet op de regionale talen. Zestig volksvertegenwoordigers dienen klacht in bij de Constitutionele Raad
Onverwacht en tegen de wil van de regering in keurde het Franse parlement een wet goed die de regionale talen betere bescherming zal bieden.
Het islamo-gauchisme grijpt om zich heen in de westerse academische wereld.
Elk jaar verkiezen we bij Doorbraak de ‘persoon van het jaar’, iemand die een blijvende indruk nalaat. Eerste genomineerde is Samuel Paty.
Islamo-gauchisme? De term heeft duidelijk een negatieve connotatie in de mond van zij die hem gebruiken. Een verduidelijking.
Het recept van de Vlaamse ‘pedagogisten’ zou bij Éric Zemmour geen genade vinden.
Het moet andere wegen op met de onderwijshervormingen in de Franse Gemeenschap, en nog snel ook.