De beperking, en de valstrik van het (zelf)medelijden
‘Feel good’-programma’s rond mensen met het Down-syndroom deugen niet, daar heeft komiek William Boeva een punt.
‘Feel good’-programma’s rond mensen met het Down-syndroom deugen niet, daar heeft komiek William Boeva een punt.
Wie de affiche bekijkt, beseft hoe graag linkse intellectuelen elkaar tegenkomen en een botsing van ideeën willen vermijden.
Twee UIA-medewerkers zeggen privé iets wat iedereen eigenlijk al lang weet. Helaas met de camera aan.
Tom Vandendriessche (VB) wil de Universiteit Gent democratiseren. Hij stelt voor om gebruik te maken van mystery students.
Drie rectoren wisten van niks. Helaas, ‘grensoverschrijdend gedrag’ zit in de aard van het beestje. En vrouwen kunnen méér dan uithuilen.
Professor De Dijn vindt één provocerende lezing van Jeff Hoeyberghs erger dan de haatpreken van een imam, betrokken bij terreuraanslagen.
Zijn de vrijheden van de 19de eeuw relevant voor onze tijd? Bart De Wever vindt van wel, Annelien De Dijn vindt van niet.
De manier waarop Urbanus de zaken bekijkt is de beste remedie tegen “woke”. Ook hij heeft z’n deel gehad van discriminatie en Vlamingenhaat.
Is de vrije meningsuiting absoluut? In deze podcast geeft Peter De Roover zijn visie op het belang van de vrije meningsuiting.
Het draait niet rond de persoon van Jeff en inhoudelijk gezien verdedigt niemand zijn cabaret uitspraken. Het gaat om zijn grondrechten.
Steeds vaker overtreden rechters de scheiding der machten. Activistische vonnissen zetten het beleid naar hun hand.
Wat is er mis met het vrouwbeeld van Jeff Hoeyberghs? Om nog te zwijgen over het ziektebeeld van het overlegcomité.
Misschien was het tactisch wel slim van links om de Vlaamse rechterzijde een martelaar aan te smeren waar toch alleen maar domme praat uitkomt.
Betekent de veroordeling van Jeff Hoeyberghs het einde van de vrijheid van meningsuiting in dit land?
De schade die het vrije woord berokkent is de prijs die betaald moet worden voor het grootste rechtsgoed dat een samenleving kent: vrijheid.
Jeff Hoeyberghs werd op basis van krukkige seksismewet uit 2014 getrakteerd op 10 maanden cel. Het begin van het strafbaar maken van opinies?
5 maanden cel (met uitstel) en een boete van 8.000 euro voor een ‘vrouwonvriendelijke’ lezing. Alsof democratie vanuit die hoek bedreigd wordt.
Met Jeff Hoeyberghs en Jean-Pierre Van Rossem (+) dienen twee ijzersterke nominaties zich aan voor de nieuwe Vlaamse Reynaert-prijs.
Extreem denken zou nooit een negatieve connotatie mogen krijgen enkel omdat het niet mainstream is.
Siegfried Bracke herinnert zich een paar minder bedachtzame uitspraken van Marc Van Ranst
Kwaad en alleen achter zijn klavier zittend laat Marc Van Ranst zich wel eens gaan. Dat wist hij in de tv-studio helemaal te vermijden.
Deze biopic over Ruth Bader Ginsburg zoomt in op haar studentenjaren en de notoire rechtszaken die van haar een legendarisch icoon maakten.
Als alleen nog brave, weldenkende meningen zijn toegestaan, kunnen we er even goed mee stoppen.
In een ‘failed state’ als België is de overheid gedoemd steeds strengere regels uit te vaardigen die steeds minder worden opgevolgd.
Dinsdag begint Lore Baeten (CD&V) als nieuwe Doorbraak-columnist. Waarom
Staat de vrijheid van meningsuiting onder druk? En mag je gedwongen worden andermans mening te uiten? Pertinente vragen op de UAntwerpen
Hollywood, zoals het was, is en zal blijven: veel theater en pathetiek, veel schijnwerpers en camera’s, en altijd een geur van harde dollars.
El Hammouchi benadert het hoofddoekendebat vanuit ‘vestimentaire grondrechten’. Dat principe is niet op zijn plaats in de discussie ter zake
Wim van Rooy en Paul Cliteur voeren een correspondentie over de Islam, weerbare democratie en wetenschappelijke integriteit.
Het is lastig kiezen tussen alle opmerkingen die de voorbije weken tussen de soep en de patatten passeerden in onze pers. Maar we doen ons best.