9 maart. Historische dag: De Nieuwe van Grammens en co. rolt van de pers
En verder: Magda Haegen, Juliette Binoche en De Nieuwe…
En verder: Magda Haegen, Juliette Binoche en De Nieuwe…
Ontmoetingen… Er zijn er die verglijden richting verleden, er zijn er die hun schaduw vooruitwerpen en een leven lang bepalen.
Voormalig Brussels N-VA-parlementslid en -fractievoorzitter Johan Van den Driessche: ‘Wat doet het Vlaams Belang om te kunnen regeren?’
Ook deze week werpt Wetstraatrat Jasmijn Walldorf een satirische blik op politiek en media in Noord-België.
De N-VA hoopt in de Brusselse gemeenten het verschil te maken, met steun van Franstalige keizers.
Nu het Eurostadion definitief dood en begraven is, kan bekeken worden waar het is ging: megalomane plannen die voorbijgaan aan elke regel en zonder enige transparantie. Maar voetballiefhebbers moeten niet wanhopen.
Volgens Van den Driessche heeft de Brusselse regering er een gewoonte van gemaakt om de positie van de Nederlandstaligen te verzwakken.
De beleidsverklaring schiet schromelijk tekort voor de noden van de Vlamingen in Brussel, vindt Johan Van den Driessche (N-VA).
Van bij het begin was het de bedoeling dat het nieuwe Nationale Voetbalstadion vooral een nieuw Anderlechtstadion moest zijn.
Ook in de negentien Brusselse gemeenten werden gemeenteraden verkozen. De Vlaamse media besteeden er amper aandacht aan. Brussel lijkt verschoven naar de buitenland-rubriek. Niet elke Nederlandstalige in Brussel zal dat erg vinden.
Na 485 dagen stelde formateur Di Rupo zijn communautair akkoord voor aan de verzamelde pers. Nu we de teksten hebben, kunnen we eindelijk evalueren. Wat weten we en hoe bekijkt de Vlaamse Beweging deze staatshervorming? We deden een ronde langs enkele bekende en minder bekende Vlaamse Bewegers.
De evaluatie is unaniem: dit is een slechte staatshervorming. Wat nu? Volgens Rudi Dierick moet de Vlaamse Beweging mobiliseren. ‘Er zou binnen het OVV een actiecomité moeten worden opgericht dat het verzet organiseert, zoals ten tijde van Egmont (1977).’