Een brexitboek met een verrassing
Ivan Ollevier schreef een mooie analyse van de voorbije brexitjaren. Met ook een verrassende passage.
Ivan Ollevier schreef een mooie analyse van de voorbije brexitjaren. Met ook een verrassende passage.
De Britse politiek is niet alleen hard, maar ook excentriek. Het Parlement start na de verkiezingen weer op… en men is op zoek naar een pruik.
Het zijn harde tijden voor de Britse eerste minister na de rechterlijke uitspraak over de prorogatie van het Parlement. Onterecht.
De geschorste opschorting van het Britse parlement en het brexitdebat leiden tot ongeziene scènes in het Lagerhuis, op het revolutionaire af.
Speaker Bercow vertrekt, na alles in zijn macht gedaan te hebben om brexit te dwarsbomen
Het brexitakkoord werd al twee keer afgeschoten in het Lagerhuis. Dus probeert de regering het waarschijnlijk een derde keer.
Morgen stemt het Britse Lagerhuis over de toekomst van de brexit. Het parlement kan ingrijpen in het proces. En dat is meer dan cruciaal.
In Schotland is men niet te spreken over de Britse aanpak van de brexit. De SNP bouwt voorzichtig aan nieuwe onafhankelijkheidscampagne.
De parlementsvoorzitter wordt wel eens omschreven als de ‘eerste burger van dit land’. België is echter een landje met een merkwaardige veelvuldigheid aan parlementen en dus met vele eerste burgers. In theorie vertegenwoordigt de voorzitter het volledige parlement, dus niet alleen de meerderheid, maar ook de oppositie. In de praktijk is dit wel eens anders. Over de parlementsvoorzitter, op zijn Brits, op zijn Belgisch en op zijn Vlaams.