fbpx

Persoon: John Kerry

Joris Couvreur

Russische rambo in Syrië

Rusland vervolgt met zijn interventie in Syrië uitgesproken en verdoken doelstellingen. Zal het conflict daardoor niet verergeren?

Justus J. De Visser

Brand in Oekraïne

Oekraïne is letterlijk ‘het land aan de grens’, het land dat eigenlijk nergens bij hoort, het land dat zelf niet weet waar het bij hoort en het land waarvan de Europese Unie (EU) niet echt gecharmeerd is.

Charmeoffensief vanuit Iran

Amerika en Iran leven al meer dan dertig jaar op voet van ‘Koude Oorlog’ met elkaar. Sommige tekens wijzen op toenadering. De nieuwe Iraanse president heeft alvast een diplomatiek charmeoffensief richting Westen ingezet. (Op 4 november herdenken de Iraniërs de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Teheran in 1979).

Pieter-Jan Van Bosstraeten

Obama’s hypocrisie

Na de aanval met chemische wapens in Syrië stelde president Obama dat een Russisch veto tegen een militair ingrijpen de geloofwaardigheid van de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap zou aantasten. Als die geloofwaardigheid inzake het Midden-Oostendossier wordt aangetast, is dit in de eerste plaats het gevolg van de decennialange Amerikaanse vetopolitiek, vindt Pieter-Jan Van Bosstraeten in een vrije tribune.