fbpx

Persoon: Kathleen Cools

Luchtig ledig

Een jaar geleden was Conner Rousseau nog een frisse politieke verschijning. Fris verschijnt hij nog steeds en overal, maar waar is de politiek?

Shakespeare voor politici

Als slot van een kwartet, via Hamlet van de Engelse bard tot bij de pruttelende stoofpotten Zinzen & Van Cauwelaert. Met Gwendolyn Rutten als amuse-bouche.

Kristof Luypaert

Antisemitisme of carnavalesk?

Vanuit zijn nauwe contacten met de Joodse gemeenschap in Antwerpen kijkt oud-politiecommissaris Kristof Luypaert met gemengde gevoelens terug op de gebeurtenissen en de politieke en maatschappelijke reacties na de heisa rond Aalst Carnaval. Een terugblik.

Siegfried Bracke

Dries Van Langenhove vs Kathleen Cools

Siegfried Bracke (N-VA en ex-VRT) maakt zijn eigen analyse van het beruchte vraaggesprek tussen Kathleen Cools en Dries Van Langenhove.

Van de straat naar de Wetstraat

Dries Van Langenhove, de voorman van Schild en Vrienden, zal de Vlaams-Brabantse kamerlijst van het Vlaams Belang aanvoeren, en kreeg gisteren, woensdag, meteen een uitnodiging voor een Terzake-interview dat nu al historisch kan genoemd worden. Drie vragen die zich opdringen na de bocht van Dries (‘ik ben tegen de particratie’) en de tumultueuze doortocht bij Kathleen Cools.
Zwart konijn
De eerste …

Edward Azadi

Eens moslim, altijd moslim

In de nasleep van de terreuraanslag op de redactie van Charlie Hebdo, steekt een vreemd racistisch vooroordeel de kop op: kom je uit Noord-Afrika? Of klinkt je naam Arabisch? Dan moet je wel moslim zijn.

Journalisten mogen politici gerust harder aanpakken

Dat zei Joël De Ceulaer afgelopen donderdag (25 april) tijdens een workshop interviewtechnieken op de Nacht van de Journalistiek. Die uitspraak kan alvast gelden voor het nogal zacht getinte interview in De Standaard van vorig weekend, door zijn collega Bart Brinckman afgenomen van Patrick Janssens.

De dienaars van de Keizer van Oostende

In het zopas verschenen De keizer van Oostende stellen de VRT-journalisten Luc Pauwels en Wim Van den Eynde de politieke normvervaging en belangenvermenging van vicepremier Johan Vande Lanotte aan de kaak. Een weinig spraakmakende onthulling, die hooguit een jarenlange, breedgedragen perceptie nu ook journalistiek – weliswaar hier en daar slordig – onderbouwt. Wel revelerend daarentegen was dat de VRT-hoofdredacteur Luc Rademakers zich repte om zich van de publicatie te distantiëren en beide redacteurs prompt op tijdelijk non-actief te zetten. Of zoals verwoord in een warrige ‘rechtzetting’ die Rademakers op 23 mei verspreidde; ‘een beschermende maatregel’.