fbpx

Persoon: Kristien Hemmerechts

Streuvels leeft!

Doorbraak sprak met Ludo Simons en Leentje Vandemeulebroecke over Stijn Streuvels en de Vlaamse literatuur gisteren, vandaag en morgen.

Jorden Dewachter

Europese Syriëstrijders: terughalen of niet?

‘Heeft iemand die zichzelf ontmenselijkte nog recht op mensenrechten?’, vraagt Jorden Dewachter (Jong N-VA) zich in deze vrije tribune af.

Trouw op De Afspraak

In de cultuurstrijd die zich al een paar decennia afspeelt tussen de believers in een Europese leidcultuur en de aanhangers van het multiculturalisme, komt het principe van de vrijemeningsuiting steeds weer om het hoekje kijken. Ja, we zijn, van links tot rechts, als nazaten van de Verlichting voor een open debat. De vrijheid van spreken en schrijven staat tot nader …

Voorbij de Coninckskwestie

Een vreemde discussie over de naam van een berucht Antwerps plein wekte meer aandacht voor Hendrik Conscience dan de viering van zijn 200ste verjaardag. De man die zijn volk leerde lezen werd daarbij nogal gemakkelijk in het Belgicistische hoekje gezet.

Franske Dubois

Beste Kristien (open brief aan Kristien Hemmerechts)

‘Franske Dubois’ vraagt zich af in een open brief aan Kristien Hemmerechts ‘waarom een Vlaamse identiteit haaks staat op globalisatie en kosmopolitisme’.