Hoe artificiële intelligentie onze kijk op België en de Staatsveiligheid kan corrigeren
De nu immens populaire chatbot van Open AI geeft het antwoord op vele vragen, behalve over de echte bedoeling van het speeltje.
De nu immens populaire chatbot van Open AI geeft het antwoord op vele vragen, behalve over de echte bedoeling van het speeltje.
Een briljante, eigenzinnige filosoof ‘met een hoek af’: Leopold Flam is in woketijden meer dan ooit actueel.
Wouter Duyck voert onderzoek naar taalachterstand in Vlaanderen. ‘De grootste slachtoffers van ons gelijke-kansenbeleid zijn migranten.’
Filosofe Alicja Gescinska is nu Commandeur in de Leopoldsorde. De Vlaamse ‘progressieve’ elite blijft het Belgische Ancien Régime trouw.
En verder: Paul-Henri Spaak, Antoine de Saint-Exupéry en Denis Diderot…
De algehele denazificatie van Lissabon tot Vladivostok jaagt de pennenvriendjes de stuipen op het toch al aftakelende lijf.
In Rusland heerst de dictatuur van één man, bij ons deze van de politieke correctheid. Leve de vooruitgang.
Bij de 150e geboortdag van Stijn Streuvels haalt Streuvelskenner Karel Platteau enkele hardnekkige clichés over de bard van Ingooigem onderuit.
Over West-Vlaams en/of Nederlands als streektaal in Frans-Vlaanderen en de ongelukkige tussenkomst van West-Vlaamse werkgevers in het debat.
De discussie over correcte spelling laaide enkele dagen geleden weer op. Correcte taalbeheersing is de sleutel tot participatie en kennis.
Toen Kristien Hemmerechts beweerde dat ons onderwijs een enorme focus legt op spelling, dan sprak ze over het verleden, niet over vandaag.
Taalrijkdom, leesvaardigheid, zin voor ironie: als het van de ‘wokes’ afhangt, is het allemaal ballast
Met ‘Ik ga leven’ heeft Lale Gül een literaire uppercut voor de islam en de politiek geschreven.
Het verbond tussen hedendaags links en de islam is tegennatuurlijk, soms op het lachwekkende af. Waarin zit hem dus het voordeel voor beide?
Wetstraatjournalisten kijken naar de PS zoals koeien naar een voorbijrijdende trein. Terwijl vergeten ze ook nog eens vragen:
De VRT moet besparen en ziet hierin een dwang om te conformeren aan ‘de grondstroom’. Maar komen er niet gewoon veel linkse stemmen aan bod?
Doorbraak sprak met Ludo Simons en Leentje Vandemeulebroecke over Stijn Streuvels en de Vlaamse literatuur gisteren, vandaag en morgen.
‘Heeft iemand die zichzelf ontmenselijkte nog recht op mensenrechten?’, vraagt Jorden Dewachter (Jong N-VA) zich in deze vrije tribune af.
In de cultuurstrijd die zich al een paar decennia afspeelt tussen de believers in een Europese leidcultuur en de aanhangers van het multiculturalisme, komt het principe van de vrijemeningsuiting steeds weer om het hoekje kijken. Ja, we zijn, van links tot rechts, als nazaten van de Verlichting voor een open debat. De vrijheid van spreken en schrijven staat tot nader …
We laten de kerstmarkt en de biefstuk-friet-discussie even zo en stellen hardop vragen over enkele andere onderwerpen.
In de meeste media leest u niets over de verrassingen van de gemeenteraadsverkiezingen in Heusden-Zolder, maar wij doen ons best om niets te vergeten.
Via ‘De Zevende Dag’ heeft professor/schrijfster Kristien Hemmerechts het perfecte argument aangeleverd om haar boeken niet te lezen…
Osceola is moe van België. In een essay zegt hij waarom en hij doet dat in een aparte, niet-klassiek flamingante taal, waaruit misschien meer dan moeheid boosheid spreekt. Een stevige boterham met een staalharde analyse. Gisteren eerste, nu tweede deel.
Een vreemde discussie over de naam van een berucht Antwerps plein wekte meer aandacht voor Hendrik Conscience dan de viering van zijn 200ste verjaardag. De man die zijn volk leerde lezen werd daarbij nogal gemakkelijk in het Belgicistische hoekje gezet.
‘Franske Dubois’ vraagt zich af in een open brief aan Kristien Hemmerechts ‘waarom een Vlaamse identiteit haaks staat op globalisatie en kosmopolitisme’.