fbpx

Persoon: Luc De Vos

Liegt John Crombez?

John Crombez stelt dat de 15 miljard voor nieuwe straaljagers beter gebruikt kunnen worden om 1100 nieuwe scholen te bouwen. Maar zijn cijfers kloppen niet en zijn uit hun verband gerukt.

Luc de Vos en ik, meer dan een mening

De dood van Luc De Vos blijft ook opinieland beroeren. Volgens onze hoofdredacteur is de kern van de zaak of je iemand mag reduceren tot zijn politieke overtuiging.

Stammentwist tot in de kist

In de grote stammentwist tussen ‘N-VA’ en ‘anti-N-VA’ moeten nu ook de doden in het gelid. Als zelfs de rouw ons niet meer verenigt, is er ergens onderweg iets grondig fout gelopen. 

Een uitgelezen oorlog

2014 nadert met rasse schreden. Dan zal het honderd jaar geleden zijn dat in Europa de Eerste Wereldoorlog losbarstte. In deze boekenbeursmaand grasduinen we in wat tot nu toe al is gepubliceerd over die oorlog. Heeft u genoeg tijd om het allemaal te lezen?

Het ietsisme regeert

‘De middenstand regeert’, zong Luc De Vos met Gorki in Mia. Die middenstand stond symbool voor de grijsheid van het beleid hier. Vandaag regeert een nog grijzere ideologie: het ietsisme. Al geeft een minister aan al die grijsheid toch een aparte kleur door de rechterlijke macht te suggereren ‘niet moeilijk’ te doen.

Julien Lauhaut tussen stadslegende en spookdossier

In De Morgen van dit weekeinde bepleit cultuurchef Bart Eeckhout een synergie van democratie en republiek via de kapstok van Julien Lahaut. De man die ‘Vive la république’ riep bij de troonsbestijging van Boudewijn I, en die uitspraak met zijn dood moest bekopen. Kamervoorzitter André Flahaut vroeg zich voor de camera’s nog af ‘waar is hij, Lahaut’, daarmee alle republikeinen in dit land – ooit waren vooral Franstalige socialisten republikeins – met een zekere dédain weglachend.