Grandioos eerbetoon aan kunstschilder Caspar David Friedrich
De tentoonstelling rond het werk van de Vlaamse striptekenaar Bart Proost valt samen met zijn nieuwste graphic novel. Het zijn allebei aanraders.
De tentoonstelling rond het werk van de Vlaamse striptekenaar Bart Proost valt samen met zijn nieuwste graphic novel. Het zijn allebei aanraders.
De oorlog maakte van het heterogene Oekraïne een hechte natie, maar hij moet diplomatiek afgesloten worden.
En verder: Mariska van Kolck, Hendrik Borginon en een opmerkelijke zelfmoord…
Defensiespecialist Luc De Vos over de oorlog in Oekraïne, de toekomst van de NAVO én de Chinese dreiging.
De liberalen zullen de vakbondskelk tot op de bodem moeten ledigen. CD&V stond erbij en keek ernaar. En niets verandert ooit in dit landje.
Wat moet in de (Frans-) Vlaamse canon? Hoe de Frans-Vlaamse problematiek inspirerend kan werken bij het schrijven van een Vlaamse canon.
John Crombez stelt dat de 15 miljard voor nieuwe straaljagers beter gebruikt kunnen worden om 1100 nieuwe scholen te bouwen. Maar zijn cijfers kloppen niet en zijn uit hun verband gerukt.
Tijdens het 2de colloquium ‘De Nederlanden’ keken Axel Buyse, Rik Van Cauwelaert, Jules Gheude en Luc De Vos in hun communautaire glazen bol.
De dood van Luc De Vos blijft ook opinieland beroeren. Volgens onze hoofdredacteur is de kern van de zaak of je iemand mag reduceren tot zijn politieke overtuiging.
Jean-Pierre Rondas gaf ooit les aan wijlen Luc De Vos. Een persoonlijke terugblik.
In de grote stammentwist tussen ‘N-VA’ en ‘anti-N-VA’ moeten nu ook de doden in het gelid. Als zelfs de rouw ons niet meer verenigt, is er ergens onderweg iets grondig fout gelopen.
2014 nadert met rasse schreden. Dan zal het honderd jaar geleden zijn dat in Europa de Eerste Wereldoorlog losbarstte. In deze boekenbeursmaand grasduinen we in wat tot nu toe al is gepubliceerd over die oorlog. Heeft u genoeg tijd om het allemaal te lezen?
‘De middenstand regeert’, zong Luc De Vos met Gorki in Mia. Die middenstand stond symbool voor de grijsheid van het beleid hier. Vandaag regeert een nog grijzere ideologie: het ietsisme. Al geeft een minister aan al die grijsheid toch een aparte kleur door de rechterlijke macht te suggereren ‘niet moeilijk’ te doen.
In De Morgen van dit weekeinde bepleit cultuurchef Bart Eeckhout een synergie van democratie en republiek via de kapstok van Julien Lahaut. De man die ‘Vive la république’ riep bij de troonsbestijging van Boudewijn I, en die uitspraak met zijn dood moest bekopen. Kamervoorzitter André Flahaut vroeg zich voor de camera’s nog af ‘waar is hij, Lahaut’, daarmee alle republikeinen in dit land – ooit waren vooral Franstalige socialisten republikeins – met een zekere dédain weglachend.