Media

Afscheid van een krant

Een vrije tribune van Dyab Abou Jahjah in ‘zijn’ krant De Standaard werd Gert Verwilt te veel. Voortaan leest hij De Morgen

Gert Verwilt
Media

Trots zijn op zijn verleden is geen teken van zwakheid

Open brief aan De Standaard

Een kwartet oud-redacteurs van De Standaard schreef een open brief naar hun krant van weleer. De hoofdredactie van De Standaard weigerde ze op te nemen. De hoofdredactie van Doorbraak plaatst ze wel.

Hugo De Ridder, Mark Deweerdt, Gaston Durnez en Leo Schrooten
Multicultuur & samenleven

Tante Mathilde wou niet

Jos Chabert, chou de Bruxelles, is niet meer

Jos Chabert is niet meer. Hij was een van de langstzittende ministers, hoewel op diverse niveaus. Een beetje de christendemocratische Herman De Croo: bon homme, meertalig, vriend van de monarchie, allemansvriend. En het neefje van ‘tante Mathilde’.

Multicultuur & samenleven

Bob de Douwer

In memoriam Bob Wezenbeek

Frans Crols protretteert de zondagavond overleden Bob Wezenbeek: journalistiek, politiek, Vlaamse beweging, economie … Het leven van een bewogen beweger. 

Multicultuur & samenleven

Vlaanderen Eerst!

Bij het overlijden van Daniël Merlevede

De Vlaamse Beweging grossiert graag in monumenten. Maar als een bijna 103-jarige ‘voorman’ uit de moeilijkste dagen van die beweging – de catacombentijd van de naoorlogse repressie het tijdelijke voor het eeuwige wisselt, willen we dat begrip toch nog hanteren. Daniël Merlevede overleed eerder deze week. Hij werd net geen 103. Hij muntte een slogan waarvan gedurende decennia vele Vlaams-nationalisten dankbaar gebruik maakten.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans