fbpx

Persoon: Martin Schulz

Macht of ondergang?

Na de vorming van een ‘Middelgrote Coalitie’, zwelt de kritiek op de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel binnen eigen rangen. Een toekomstdebat dient zich aan.

Moordfantasie nekt topjournalist

Over de machtsstrijd tussen de sociaaldemocraten Martin Schulz en Sigmar Gabriel schreef de journalist Gabor Steingart een in moordfantasie verkleed stukje. Omdat dat niet beantwoordde aan waardenormen werd hij ontslagen.

2:0 voor Merkel

Duitse sociaaldemocraten afgetroefd in Schleswig-Holstein. Slecht nieuws voor kandidaat-kanselier Martin Schulz. Versterking voor Merkel.

Philip Claeys

Aanduiden Commissievoorzitter wordt afgang voor EU

De Frygische koning Midas had de kracht om alles wat hij aanraakte in goud te veranderen. De Europese Unie daarentegen lijkt met een omgekeerde kracht behept te zijn: alles wat ze onderneemt, mislukt.

“We beleven de laatste dagen van Europa”

Een bezoek aan Brussel en Straatsburg ontnam de Duitse publicist Henryk M. Broder alle illusies over de Europese Unie. Hij ziet er de grootste poging in om de democratie uit te hollen, sedert de val van de Sovjet-Unie. Over deze standpunten zwijgt de klassieke Vlaamse pers grotendeels dus besteden we er met Doorbraak aandacht aan.