Academisch collectief zet meldpunt op tegen woke en cancelcultuur aan universiteiten
Een groep van Vlaamse en Nederlandse academici verenigt zich onder de naam Hypatia om woke en cancelcultuur tegen te gaan.
Een groep van Vlaamse en Nederlandse academici verenigt zich onder de naam Hypatia om woke en cancelcultuur tegen te gaan.
UA-medewerkster Astrid Elbers en Doorbraak-columnist Johan Sanctorum roepen op om de cancel cultuur een halt toe te roepen.
De schade die het vrije woord berokkent is de prijs die betaald moet worden voor het grootste rechtsgoed dat een samenleving kent: vrijheid.
Een gesprek met de Heel-Nederlander Maurits Cailliau. Over een geëngageerd leven en de onverwachte actualiteit van de Nederlandse Gedachte.
De woke-beweging heeft veel kenmerken overgenomen van vroegere extreme bewegingen en er een paar van eigen makelij aan toegevoegd.
N-VA zou een frisse wind kunnen doen waaien in de christendemocratische EVP, de grootste en machtigste fractie in het Europees Parlement.
Een gesprek over identiteit, politieke correctheid, Vlaamsgezindheid en meer n.a.v. Rondas’ recent gepubliceerde ‘Een kwestie van bestaan’.
Het emo-theater in politiek en media, rond de moord op een homoseksuele man, ruikt naar verborgen agenda’s en lijkenpikkerij.
Geraakt de vrije meningsuiting in eigen land steeds meer in het gedrang? De retoriek van minister Van Quickenborne wijst daar alvast op.
Het Gentse stadsbestuur ontving een rapport boordevol tips om te dekoloniseren. Het puilt uit van de activistische en onwettige voorstellen.
In een ‘failed state’ als België is de overheid gedoemd steeds strengere regels uit te vaardigen die steeds minder worden opgevolgd.
Matthias Storme over het arrest van de Raad van State en het opiniestuk van zijn collega’s: er zijn grote lacunes in onze rechtsbescherming.
Is het te kort door de bocht, vergt het te veel willing suspension of disbelief of is er angst dat de mailbox van Doorbraak ontploft, indien ik voorstel om de Nederlandse PVV van Geert Wilders en het Forum voor Democratie van Thierry Baudet enerzijds en het VB en N-VA anderzijds één op één op elkaar te leggen? Waarbij met wat …
Guido Naets was van 1979 tot 1994 perschef en directeur informatie van het Europees Parlement. Dé man om ons wegwijs te maken in de EU-crisis.
Discriminatie, negatieve en positieve, is de basis van identiteit én diversiteit. De maatschappij die vrije keuze belet, verliest veerkracht
De verengelsing in het hoger onderwijs zet zich door, maar is geen eensluidend hoera-verhaal. Nederlands is en blijft van groot belang.
De progressieve strijd tegen alles wat men als ‘haat’ catalogeert, valt eerder onder zelfhaat dan onder de liefde voor de ander.
Bart Maddens, de politicoloog die verder gaat dan het sloganeske dat sommige van zijn collega’s kenmerkt, hij fileert scherp en verstaanbaar.
Jörg Meuthen (AfD) sprak in Brussel over klimaatpolitiek, economie en polarisering. De opkomst van de klimaatreligie baart hem zorgen! Matthias Storme verzorgde de inleiding.
Apache insinueert dat er een heel netwerk van vet betaalde klimaatsceptici bestaat in Vlaanderen. Van die insinuaties klopt helemaal niets.
Confederalisme was geen thema in deze verkiezingen, dus kon ook niet klinken dat unitarisme de enige uitweg uit het Belgische doolhof is.
Sanctorum, Loones, Jongeneel en anderen reageerden op het initiatief van de Nieuwe Zuil. Maar niet alle commentaren zijn terecht.
Sander Loones onderstreept de roep van Sid Lukkassen: ‘We hebben nood aan een nieuwe zuil als tegenhanger van de linkse kerk’.
Robert Spaemann is overleden. Een eigenzinnig conservatief filosoof die de woorden van Paulus getrouw was: ‘Past u niet aan de wereld aan.’
Philip Roose wil het conservatisme op de intellectuele kaart van Vlaanderen zetten met een platform waar conservatieven hun ideeën kunnen laten botsen.
Dit is niet zomaar een gesprek over boeken, maar een verslag van een rondleiding doorheen de boeiende bibliotheek van Matthias Storme
Ann Moella repliceerde op ‘Wij Zijn Conservatief’. De denktank in wording antwoordt. Voor het laatst.
De Beweging Vlaanderen-Europa (BVE) kent elk jaar Gulden Sporen toe aan verdienstelijke Vlamingen die elk op hun manier een opmerkelijk spoor op cultureel, algemeen-maatschappelijk of economisch gebied vertegenwoordigen.
Jan Creve van Doel 2020 vecht in Doel en de Wase Polders een duurzame relatie uit tussen mens, natuur, economie en erfgoed.
Marcel Storme, vader van Doorbraakmedewerker Matthias, is niet meer. In 1980 verhinderde de Vlaamsgezinde christendemocraat nog even de derde gewestvorming van Brussel.