Georges Gilkinet en de Brusselse ‘union sacrée’
Het Brusselse plan om vliegverkeer boven de stad te bannen: federaal als het kan, met de rechtbank (en de WHO) als het moet.
Het Brusselse plan om vliegverkeer boven de stad te bannen: federaal als het kan, met de rechtbank (en de WHO) als het moet.
Walter Zinzen stelt één kieskring met tweetalige lijsten voor heel België voor. Dat druist in tegen het beginsel van vrije verkiezingen.
Informateurs Dewael en Laruelle kondigden aan zich in ‘mutisme’ te zullen hullen, een recept dat ook in het verleden weinig opleverde.
Kinderen opsluiten doet niemand graag, dit is geen maatregel die ik voor mijn plezier neem. Wie dat denkt of beweert, weet niets van me. Toch is het in bepaalde gevallen noodzakelijk.
Thierry Fiorilli, hoofdredacteur van Le Vif, schuwt de wansmakelijke vergelijkingen niet: een teken van intellectuele onmacht.
Met de uitspraak van de MR dat ook zij nooit met N-VA in een regering kan of zal zitten, lijkt het wel of de Franstalige partijen de federale kiescampagne afgesloten hebben om zich helemaal op de regionale te gooien. En het gaat er hard aan toe …
De heisa over het spreidingsplan van de vluchten rond Zaventem herinnert nog eens aan de allerbeste mop van de federale regering: de waanzinnige notie dat de zwijgende premier Di Rupo ’taalneutraal’ zou zijn.
Jean-Maurice Dehousse, Waals regionalist en voormalig Luiks burgemeester, toont in een interview aan waarom het wallingantisme dood is.
Diverse politiek commentatoren in Vlaanderen hadden veel twijfels bij de afspraken gemaakt in het zogenaamde Vlinderakkoord. Een selectie.
Plots, als een zomeronweer, is daar het amnestiedebat. Zo gaat dat met spoken uit het verleden. In de Senaat werd, een beetje ‘en stoemelings’, een regelmatig weerkerende wetsontwerp van Bart Laeremans (Vlaams Belang) in overweging genomen. En plots bleek de kloof in deze dubbeldemocratie weer heel diep.