fbpx

Persoon: Nelly Maes

Nelly Maes

De fout in de architectuur

Problemen in Brussel dienen niet om het federale systeem in vraag te stellen. Nelly Maes pleit om ze aan te wenden om Brussel te hervormen.

Het Sienjaal 2.0

Links zoekt een antwoord op de sterkte van de N-VA. Het denkt aan een stadslijst in Antwerpen.

Een rode leeuwin

Nelly Maes ontving zaterdag 28 juni 2014 in het stadhuis van Sint-Niklaas de Orde van de Vlaamse Leeuw.

Laat ons elkaar geen Liesbeth noemen, zeg maar Geert

In de veronderstelling dat de N-VA in de Vlaamse regering het voortouw neemt, stelt zich de vraag ‘wie’ die zal leiden. Zowel Liesbeth Homans als Geert Bourgeois worden genoemd voor de post van Vlaams minister-president. Wie legt de beste kaarten voor?

‘Schotland moet met Londen onderhandelen, niet met Brussel’

Heeft een kleine fractie impact in het Europees Parlement, en een onafhankelijk parlementslid? Moet de EU met één stem spreken in de zaak-Oekraïne, hoort Berlusconi tot de EVP en kan Schotland straks lid worden van de EU? Nelly Maes laat haar licht schijnen over de EU en de Europese verkiezingen.

N-VA en EVA: meer dan één letter verschil

Weinig animo in Vlaanderen voor de Europese verkiezingen. En voor Vlaams-nationalisten toch aparte verkiezingen, met onder andere een Europese Vrije Alliantie. Een Europese partij van autonomisten voor minderheidsvolken en … Vlaanderen. Een gesprek met Nelly Maes over de geschiedenis en het doel van de EVA en de rol van de N-VA.

In het EVA-rijk gaat de zon nooit onder

Gisteren en eergisteren kon u een uitgebreid interview lezen met Nelly Maes, oud-voorzitter van de Europese Vrije Alliantie. Het verzamelbekken van links-progressieve regionalistische en autonomistische partijen uit het Oude Continent, en de N-VA. Welke partijen doen straks een gooi naar een zitje in het Europees Parlement? Een overzicht.

Hulde aan Mark Grammens

Zaterdagnamiddag tekenden velen present in Antwerpen voor de inhuldiging van Sinterklaas. In de voormiddag verzamelden honderden mensen in Aula Rector Dhanis van de Antwerpse Universiteit om eveneens hulde te brengen, meer bepaald aan Mark Grammens. 

Twee generaties ongebonden best

Nelly Maes werd geboren in de Tweede Wereldoorlog, Tinneke Beeckman zag het levenslicht meer dan drie decennia later. Ze zouden nog net moeder en dochter kunnen zijn. Nelly koos voor een parlementaire loopbaan, Tinneke mengt zich actief in het debat als auteur en columniste. Ze doen beiden op een andere manier aan politiek maar hun pad kruiste in de Gravensteengroep.

#Ikbenookvlaming. Wie nog?

Op 8 november 2013 organiseerde Doorbraak met De Andere Mening (nieuwsstek die meer aandacht wil voor de stem van de allochtonen) een debat over de ‘identiteit’ van nieuwe Vlamingen. Filosoof Ludo Abicht zat in het publiek. Een impressie.

#ikbenookvlaming of toch wij-zij

Om het wij-zij-verhaal te doorbreken co-organiseerde Doorbraak met een aantal onafhankelijke vrijwilligers en de moslim-website De Andere Mening (DAM) het ‘Grote Identiteitsdebat #ikbenookvlaming’.