fbpx

Persoon: Nick Clegg

Ukip beukt verder

De bewoners van het kiesdistrict Rochester and Strood trokken gisteren (20/11/2014) naar de stembus in, alweer, een by-election. Het was een gevolg van het overlopen van, alweer, een conservatief parlementslid.

Jeremy Bourne

Britten stemmen twee keer

De Britten stemmen op 22 mei Europees én lokaal. Jeremy Bourne polst de electorale temperatuur in zijn Zuid-Engelse Winchester.

Het Kanaal is niet zo breed …

Net als ‘rechts’ hier ‘links’ wil verdelen en de twee gedoodverfde toppolitici in Vlaanderen elkaar uitdagen tot presidentiële debatten, gebeurt hetzelfde aan gene zijde van het Kanaal.

Ed in de Himalaya

In het stemhokje gaat het de regerende Conservatives niet voor de wind. Maar Labour, de klassieke tegenstander, blijkt ook niet topfit om de macht in 2015 weer over te nemen.

160 keer naar het spreekgestoelte

‘Engels is op dit ogenblik uit de mode’, aldus Guy Verhofstadt, fractieleider van de Europese Liberalen. Zijn besluit om in het Europees Parlement in de eigen moedertaal te debatteren was tegelijk een ‘statement’, een protest tegen de Britse Europapolitiek. De Britten hadden weer eens dwars gelegen, dit maal op de Europese top van 8 en 9 december 2011 waar het om de redding van de Euro ging.