Multicultuur & samenleven

Afscheid van een boegbeeld

Getuigenis bij het overlijden van Clem de Ridder

Vanaf de naoorlogse jaren tot in de jaren ’80 speelde hij een hoofdrol in de Vlaamse Beweging. Gisteren overleed Clem de Ridder (Opwijk 24 juni 1920-Bertem 30 oktober 2013) op hoge leeftijd. 

Guido Moons
Geen categorie

De uitvinder van het confederalisme

Wie weet wordt 2014 het jaar van de confederale revolutie (een mens mag altijd dromen). Toevallig zal het volgend jaar ook 25 jaar geleden zijn dat de uitvinder van het Belgische confederalisme overleed.

Actualiteit

REDACTIONEEL: Van taal tot telraam

De Vlaamse Beweging is niet meer wat ze is geweest. Niets kwaad mee bedoeld, maar het is zo. De Vlaamse Beweging is veranderd zoals ook Vlaanderen is veranderd. Het Vlaanderen van de ‘taalminnaren’ is niet meer het Vlaanderen van nu. Niet op het gebied van de taal en al zeker niet economisch. Het Vlaanderen van Daens is niet meer het Vlaanderen van nu. Zoals ook het Vlaanderen van Frans Van Cauwelaert, Paul Daels, Clem De Ridder, de Frontbeweging, Leuven Vlaams … Het was toen anders dan vroeger, net als nu.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans