Communautair

Regering-Michel bewijst nood aan Vlaams-nationaal project

11 juli-boodschap vanuit de federale Kamer

Michel I toont het failliet aan van de communautaire stilstand. Voor Veerle Wouters, Barbara Pas en Hendrik Vuye moet meer Vlaanderen een evidentie worden

Veerle Wouters, Barbara Pas en Hendrik Vuye
Geen categorie

Transgenderrechten als nieuw ethisch vlaggenschip

België wil graag een voortrekkersrol spelen in de erkenning van de rechten voor transgenders. Na de Euthanasie voor minderjarigen, het nieuwe ethische vlaggenschip. 

Pieter-Jan Van Bosstraeten
Actualiteit, Binnenland

V!

Een persoonlijke kijk op het VVV-congres

Een tuinkabouter en het V-teken, er was een duidelijk zelfbewuste N-VA te zien. Harry De Paepe, met een persoonlijke kijk op het voorbije VVV-congres van de N-VA. Zijn alle vragen nu beantwoord? 

Binnenland

Gulden Ontsporing

Onvrede rond vernieuwde 11-juliviering

N-VA wil binnen de Vlaamse meerderheid een boompje opzetten over de manier waarop de Brusselse 11-juliviering dit jaar vorm kreeg. Het nieuwe kleedje van het hoofdstedelijke Guldensporenfeest beviel lang niet iedereen. 

Binnenland

Knieval of kern bewaard?

Gordelfestivalkoorts in de Vlaamse Beweging

Onder de slogan Bewegen klinkt goed! vindt dit weekeinde het eerste Gordelfestival plaats, de opvolger van de klassieke Gordel. Binnen de Vlaamse Beweging vindt echter niet iedereen het nieuwe festival zo goed klinken. Doorbraak laat enkele voor- en tegenstanders van het nieuwe concept aan het woord. 

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans