De West-Vlaamse kankerkabels Stevin en Ventilus (1)
Beleid op maat voor sommigen stuwen de drang naar hernieuwbare energie. Dit schuindenken wordt betaald met de gezondheid van de West-Vlaming
Beleid op maat voor sommigen stuwen de drang naar hernieuwbare energie. Dit schuindenken wordt betaald met de gezondheid van de West-Vlaming
Het Gatz in de Brusselse begroting is gigantisch. Maar verder gaat alles naar wens in het land, mevrouw de Barones.
De Gordel haalde met moeite tienduizend deelnemers. De Vlaamse Rand vervreemdt alsmaar meer van Vlaanderen.
De Senaat torpedeerde de rechterlijke ambities van Zakia Khattabi.
Jambon I doet er geen doekjes om: werk en doen werken zijn topprioriteit. Maar beloven alle maatregelen evenveel goeds?
Kandidaten met de meeste stemmen moeten altijd zetelen. In het huidige systeem kan dit niet. Oplossing: neutraliseer de lijststem.
We zijn wakker geworden in een ander Vlaanderen, maar deze rubriek blijft hetzelfde doen: de vragen stellen die anderen vergeten zijn.
Dubbelinterview met Open Vld’ers en onderneemsters Grete Remen en Daniëlle Vanwesenbeeck.
Tussen nu en 26 mei kopen politici úw stem met úw geld. Om u dat te beloven, krijgen ze bovendien nog geld uit onze portemonnee.
Michel I toont het failliet aan van de communautaire stilstand. Voor Veerle Wouters, Barbara Pas en Hendrik Vuye moet meer Vlaanderen een evidentie worden
De vluchtelingen gaan onze pensioenen betalen, las Tom Van Grieken, maar in werkelijkheid kosten ze de Vlaming alleen maar geld.
De politieke impasse in Wallonië is enorm. Franstaligen zouden nieuwe deelstaatregeringen moeten kunnen kiezen. Maar het knutselmodel laat dat niet toe. Geen reden tot feesten dus.
Gemeenten mogen gerust meer investeren in zinvolle sportinfrastructuur.
Zijn er nog communautaire problemen in België? We horen daar toch niets meer over?
Nick Mouton (SP.a) ergert zich dat we discriminatie ook bij ons blijven verdragen.
Wat als de realiteit gevaarlijk dicht komt bij de karikatuur die van je gemaakt wordt? Als alle geruchten kloppen dreigt het bij de N-VA zo te lopen. Karin Dedecker vreest een nachtmerrie.
België wil graag een voortrekkersrol spelen in de erkenning van de rechten voor transgenders. Na de Euthanasie voor minderjarigen, het nieuwe ethische vlaggenschip.
Een tuinkabouter en het V-teken, er was een duidelijk zelfbewuste N-VA te zien. Harry De Paepe, met een persoonlijke kijk op het voorbije VVV-congres van de N-VA. Zijn alle vragen nu beantwoord?
Weer getwist over cijfers. Doorbraak schreef er in juli al over. Maar naast de cijfers is er ook het politieke verhaal.
N-VA wil binnen de Vlaamse meerderheid een boompje opzetten over de manier waarop de Brusselse 11-juliviering dit jaar vorm kreeg. Het nieuwe kleedje van het hoofdstedelijke Guldensporenfeest beviel lang niet iedereen.
Onder de slogan ‘Bewegen klinkt goed!’ vindt dit weekeinde het eerste ‘Gordelfestival’ plaats, de opvolger van de klassieke Gordel. Binnen de Vlaamse Beweging vindt echter niet iedereen het nieuwe festival zo goed klinken. Doorbraak laat enkele voor- en tegenstanders van het nieuwe concept aan het woord.
Op 1 september 2013 is het 50 jaar geleden dat Voeren van de provincie Luik naar de provincie Limburg overging. Doorbraak had een uitgebreid vraaggesprek met burgemeester Huub Broers in twee delen. (Deel 1 hier te lezen)
In haar 11 juli-boodschap gaat de Vlaamse Volksbeweging internationaal. De belangrijkste vereniging uit de Vlaamse Beweging wil het zelfbeschikkingsrecht op de Europese kaart zetten.
Op 1 juli 2013 maakte de Vlaamse Volksbeweging haar 11 juli-boodschap bekend. Hier de integrale tekst.
‘Afrit Vlaanderen, uitrit crisis’ luidde de slogan in de pre campagne van de N-VA voor de Vlaamse en Europese verkiezingen van 7 juni 2009. België is door onbestuurbaarheid niet in staat om de crisis aan te pakken. Een Vlaanderen met meer bevoegdheden kan dat wel, zei de Vlaams-nationalistische partij. Bart De Wever was toen van oordeel: ‘De N-VA is van mening dat het Belgische bestuursniveau een doodlopende straat is, terwijl het Vlaamse niveau wel werkt.’
Deze maand werd de politiek beheerst door de stijgende druk naar de verkiezingen in… oktober. Het lijkt een massale strijd tegen de N-VA te worden, eerste slachtoffer is Minister Muyters. Maar aan de basis broeit er wat in Vlaanderen. Wie pikt de grondstroom van verontwaardiging op om die een politieke vertaling te geven?
Eric Ponette maakt de balans op van het regeerakkoord en de werking van de federale en Vlaamse regering.