fbpx

Persoon: Philippe Muyters

Werk aan de winkel

Jambon I doet er geen doekjes om: werk en doen werken zijn topprioriteit. Maar beloven alle maatregelen evenveel goeds?

N-VA: wordt cliché waarheid?

Wat als de realiteit gevaarlijk dicht komt bij de karikatuur die van je gemaakt wordt? Als alle geruchten kloppen dreigt het bij de N-VA zo te lopen. Karin Dedecker vreest een nachtmerrie. 

Pieter-Jan Van Bosstraeten

Transgenderrechten als nieuw ethisch vlaggenschip

België wil graag een voortrekkersrol spelen in de erkenning van de rechten voor transgenders. Na de Euthanasie voor minderjarigen, het nieuwe ethische vlaggenschip. 

V!

Een tuinkabouter en het V-teken, er was een duidelijk zelfbewuste N-VA te zien. Harry De Paepe, met een persoonlijke kijk op het voorbije VVV-congres van de N-VA. Zijn alle vragen nu beantwoord? 

Gulden Ontsporing

N-VA wil binnen de Vlaamse meerderheid een boompje opzetten over de manier waarop de Brusselse 11-juliviering dit jaar vorm kreeg. Het nieuwe kleedje van het hoofdstedelijke Guldensporenfeest beviel lang niet iedereen. 

Knieval of kern bewaard?

Onder de slogan Bewegen klinkt goed! vindt dit weekeinde het eerste Gordelfestival plaats, de opvolger van de klassieke Gordel. Binnen de Vlaamse Beweging vindt echter niet iedereen het nieuwe festival zo goed klinken. Doorbraak laat enkele voor- en tegenstanders van het nieuwe concept aan het woord. 

OPINIE – Afrit Vlaanderen, uitrit crisis…

‘Afrit Vlaanderen, uitrit crisis’ luidde de slogan in de pre campagne van de N-VA voor de Vlaamse en Europese verkiezingen van 7 juni 2009. België is door onbestuurbaarheid niet in staat om de crisis aan te pakken. Een Vlaanderen met meer bevoegdheden kan dat wel, zei de Vlaams-nationalistische partij. Bart De Wever was toen van oordeel: ‘De N-VA is van mening dat het Belgische bestuursniveau een doodlopende straat is, terwijl het Vlaamse niveau wel werkt.’

Verontwaardiging

Deze maand werd de politiek beheerst door de stijgende druk naar de verkiezingen in… oktober. Het lijkt een massale strijd tegen de N-VA te worden, eerste slachtoffer is Minister Muyters. Maar aan de basis broeit er wat in Vlaanderen. Wie pikt de grondstroom van verontwaardiging op om die een politieke vertaling te geven?