Is Thierry Baudet toe aan een job in de dierentuin?
Hoe een briljant intellectueel, door zich in het politieke bedrijf te dompelen, strandt in de paranoia.
Hoe een briljant intellectueel, door zich in het politieke bedrijf te dompelen, strandt in de paranoia.
De beestachtige moord op de 12-jarige Lola Daviet door een Algerijnse illegaal wakkert de roep om een strakker immigratiebeleid weer eens aan.
Weinig Brusselaars, nu vooral multiculturele stedelingen, zien zich als Vlaams of Waals. Bij splitsing wensen zij Brusselse onafhankelijkheid.
In de gevangenis van Fresnes werd ‘expeditie Robinson’ opgenomen , en op Santorini sloegen vier ‘Franse’ jongeren een Spaanse toerist in coma.
De islamisering van Europa is een gevolg van het afbreken van de Westerse geestelijke weerbaarheid en van oprukkend hedonisme en relativisme
Jean-Luc Mélenchon heeft begrepen dat de allochtone stem het verschil maakt. De Franse laïciteit is geen prioriteit meer.
Tijd dat radicaal rechts voluit kleur bekent: voor meer vrijheid en democratie, of toch maar voor een autoritair maatschappijmodel?
Emmanuel Macron mag nog vijf jaar president blijven van Frankrijk. Maar was het een duidelijke overwinning of kunnen we meer leren uit de resultaten?
Macron verzekerde zich relatief vlot van een tweede ambtstermijn, maar tegelijk zette Marine Le Pen een historisch goed resultaat neer.
In Frankrijk staat de breuklijn tussen globaal en nationaal op scherp. Sociologen Mark Elchardus en Jan Hertogen analyseren de situatie.
We trokken enkele dagen door la France profonde, op zoek naar de stand van het land. Want niet alles speelt zich in grote steden af.
Na ronde 1 van de Franse presidentsverkiezingen klinkt het bij MR en PS dat Macron moét winnen. PVDA en de populaire pers zien het anders.
De oervader van het populisme rust in een graf in Elsene bij zijn maitresse. In de Franse verkiezingen horen we zijn echo.
President Macron wou extremen bestrijden, maar zijn eerste termijn heeft het politieke landschap tot op het bot verdeeld.
Wordt het spannend of héél spannend op 24 april? Een overzicht van de stemmen en de stemming na de eerste ronde.
Het was een vrij rampzalige week voor het imago van Macron. En Le Pen nadert met rasse schreden. Maar of die het echt van hem kan winnen?
Macron ligt onder vuur nu uitlekte dat het Amerikaanse McKinsey ondermeer zijn covidbeleid uitstippelde. In ruil voor 1 miljard euro in 2021.
Frankrijk-kenner Koen Dillen schreef met ‘De Polemist en de President’ een boeiend boek over de Franse politiek.
De dood van een Joodse man verhit de gemoederen in Frankrijk. Zal het invloed hebben op de uitslag van de verkiezingen?
President Macron is de gedoodverfde favoriet om zichzelf op te volgen. Maar Frankrijk-kenner Koen Dillen sluit een verrassing niet uit.
Professor emeritus Verrycken analyseert het denken van de Engelse auteur Murray over de teloorgang van Europa aan zelfbeschuldiging.
Vladimir Poetin wordt door een strekking binnen de Europese rechterzijde op handen gedragen. Waarom eigenlijk?
In zijn recentste boek vernemen we wat de ideeën zijn van presidentskandiaat Eric Zemmour. Maar een verkiezingspamflet is het niet.
Sinds enige tijd heeft de New York Times veel van haar geloofwaardigheid verloren onder invloed van woke-activisme.
Het typisch Franse parrainage-systeem voor presidentskandidaten lijkt sterk achterhaald en kan binnenkort tot onaangename verrassingen leiden.
Zaterdag sprak Zemmour in Rijsel, een meeting op zijn Amerikaans. Doorbraak zag vooral hoe de man vervelt van polemist tot presidentskandidaat.
Alain Destexhe, gewezen MR-senator, zet in Frankrijk mee de schouders onder de verkiezingscampagne van Eric Zemmour.
Macron en von der Leyen leggen de inzet van de Franse presidentsverkiezingen bloot: de strijd tegen de dwalingen van het plebs.
President Macron zegt de 5 à 6 miljoen ongevaccineerden in zijn land niet meer als burgers te beschouwen. Een verkiezingsstunt?
Misschien was het tactisch wel slim van links om de Vlaamse rechterzijde een martelaar aan te smeren waar toch alleen maar domme praat uitkomt.