Wanbeleid, antipolitiek, en de binnenpretjes van Poetin
De energieproductie moet (weer) in handen van de overheid, en we missen een echt natiegevoel: twee vloeken voor de prijs van één.
De energieproductie moet (weer) in handen van de overheid, en we missen een echt natiegevoel: twee vloeken voor de prijs van één.
Kirill, leider van de Russisch-orthodoxe kerk en vertrouweling van Poetin, valt buiten de EU-sancties dankzij Victor Orban.
De Hongaarse premier Victor Orban geeft conservatieven twaalf tips om op te tornen tegen de links-liberale stroming.
Tijd dat radicaal rechts voluit kleur bekent: voor meer vrijheid en democratie, of toch maar voor een autoritair maatschappijmodel?
Beloftes over het rijk der vrijheid lijken steeds meer relicten uit een ver verleden. Uit algemeen belang of slechts dat van sommigen?
Terwijl de BBC zich bezint over een breder spectrum aan opinies, lijkt daar aan de Reyerslaan voorlopig nog helemaal geen sprake van.
De volharding waarmee Hongarije zich in de cultuuroorlog met de EU verweert, toont aan hoe weinig universeel de ‘Europese waarden’ in Europa zijn.
De EU beeft bij de gedachte dat de Sloveense tijdelijke voorzitter van de Europese Raad zich als dissident zal opstellen.
Over toxische PFOS en toxische Orbàn in een week vol regenbogen.
Victor Orbán kiest voor de vlucht vooruit en speelt steeds meer ‘cavalier seul’. Zijn partij Fidesz verlaat de Europese Volkspartij.
Een rechtsstaat is méér dan een justitiële bureaucratie. Corona heeft de laatste bodem burgerlijk vertrouwen weggeveegd.
De vrije markt is een fictie. Ook zogenaamd liberale politici wenden autoritaire methodes aan.
Meyrem Almaci en Petra De Sutter analyseren de coronacrisis en zien kansen op een nieuw begin.
Omwille van electoraal opportunisme sluiten Vlaamse partijen de ogen voor de hypocrisie van Vlaams-Turkse mandatarissen, loyaal aan Turkije.
In het boek van Joël De Ceulaer over democratie dat al op Doorbraak besproken werd, staan heel wat uitdagende en prikkelende ideeën.
Overal ter wereld verschuift de macht van neoliberalisme naar neonationalisme, ecologisme en populisme.
Wim van Rooy en Paul Cliteur voeren een correspondentie over de Islam, weerbare democratie en wetenschappelijke integriteit.
Werknemers importeren en kapitaal exporteren en investeren is de liberale boodschap.
Ook het Europees Parlement trekt weer op gang na de verkiezingen. Lukas De Vos brengt verslag uit en sprak met o.a. Peeters en Farage
Gerolf Annemans (VB) schreef een boek om zijn EU-kritische standpunt te verduidelijken, want ‘deze verkiezingen worden cruciaal voor Europa’.
Di Maio mengt zich in binnenlandse aangelegenheden (#gelehesjes) in Frankrijk. In het omgekeerde geval was het kot te klein.
Er is een nieuwe politieke breuklijn, tussen nationale en transnationale besluitvorming, wie staat aan de goede kant van de geschiedenis?
De Pano-ploeg zag blijkbaar zelf niet goed het verschil tussen rechts gedachtegoed, vulgaire grappen en de extreem-rechtse fantasieën die leven binnen S&V