fbpx

Persoon: Wouter Van Besien

Vive le roi?

Voor Björn Rzoska mag richting de volgende verkiezingen de grondwet opnieuw voor herziening vatbaar worden verklaard.

Ja voor Vlaanderen

Onder het motto ‘Ja Voor Vlaanderen’ was er op zondag 16 maart 2014 het 77ste Vlaams Nationaal Zangfeest. Het organiserende ANZ vroeg meer aandacht voor het Vlaamse muziekerfgoed en onderstreepte de nood aan Vlaamse onafhankelijkheid.

Groen en Vlaams. Of is het omgekeerd?

Onthulling! Wouter van Besien heeft ‘wortels in de Vlaamse Beweging’. Opa was tijdens ‘den Oorlog’ bij het VNV. Maar niet alle nationalisten zijn ‘per definitie rechts’, volgens de voorzitter van Groen. ‘Er bestaat ook een links en progressief nationalisme’. Hij kan het weten. Zijn partij grossierde er ooit in.

‘De traditionele partijen kunnen net zo goed één partij vormen’

Ze deelden een pagina in Doorbraak magazine. Voor de laatste editie zelfs meerdere pagina’s. Maddens en Rondas: twee politieke waarnemers met een eigen stem, een eigen analyse, die wel in dezelfde richting gaat zonder dat ze altijd hetzelfde zeggen. Hen eens samen zetten voor de laatste gedrukte Doorbraak leek een goed plan. Het resultaat is geen interview maar een gesprek over wat is en zou moeten zijn. Voor www.doorbraak.be het hele verslag.

‘Help De Wever in de 16 om iets te veranderen’

Ze delen een pagina in Doorbraak, nu ook echt samen. Voor deze laatste keer zelfs meerdere pagina’s. Maddens en Rondas. Twee politieke waarnemers met een eigen stem, een eigen analyse, die wel in dezelfde richting gaat, maar niet altijd hetzelfde zeggen. ‘Laat ons die eens samen zetten voor de laatste gedrukte Doorbraak.’ Het leek een goed plan. Het resultaat is geen interview maar een gesprek over wat is en zou moeten zijn.

Verkrampt

We zijn net in 2013 maar men zou zweren dat we al een jaar verder zijn. In de PS is de mobilisatie tot oorlogssterkte al ingezet met de nieuwe voorzitter Magnette. In De Standaard (19/01) sprak voorzitter Michel de hoop uit dat de campagne nog niet is begonnen. Want mei 2014 is nog anderhalf jaar.

Groen zegt terecht neen aan BDW

Groen gaat in de Antwerpse coalitiebesprekingen niet mee met de voorstellen van Bart De Wever over mobiliteit. Volgens de chef-politiek van Doorbraak Peter De Roover heeft Groen vanuit democratisch oogpunt gelijk met die houding.