fbpx


Niet gecategoriseerd

Afscheit* in stijl …

(* Wees gerust, 't is met opzet.)Op 25 juli 2014 nam Pascal Smet op zijn Facebookpagina afscheid als minister van Onderwijs. Hij trekt met veel ‘goesting‘ naar Brussel. U weet wel, die gewestregering waar men hem vijf jaar geleden uitknikkerde. Open Vld werkte toen liever met CD&V en Groen samen, omdat Pascal Smet te veel een ‘einzelgänger‘ was als minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Zelfs de PS was eigenlijk wel blij dat de man weg was.

‘Vandaag draai ik opnieuw een hoofdstuk om in mijn leven. Ik ben niet langer meer Vlaams minister van onderwijs, jeugd, gelijke kansen en Brussel maar Brussels minister van mobiliteit , openbare werken, bijstand aan personen en familie. De afgelopen 5 jaren heb ik samen met vele mensen het onderwijsbeleid mee vorm gegeven. Nieuw geld gevonden, knopen doorgehakt en nieuwe gedachten geïntroduceerd . Dat was niet altijd gemakkelijk maar wel de moeite waard.’, noteerde dhr. Smet 

Mijn opvolgster, collega Hilde, zal kunnen oogsten op voorwaarde dat de oogst niet vertrappelt wordt natuurlijk.‘ Euh, mijnheer de minister, is het niet ‘vertrappeld wordt‘?

Back to Brussels

Smet keert dus terug naar Brussel, waar hij het Engels als derde officiële taal wil (zo staat er in zijn boekje Eén stad, één visie uit 2009). Misschien toch nog beter dat Nederlands bijschaven, mijnheer Smet.

Toen wilde hij overigens Brussel uitbreiden en de Franstalige burgemeesters in de Rand benoemen. Maar ach, dat is alweer vijf jaar geleden. Alleszins gaat hij nu (nog eens) voor een groot Brussels openluchtzwembad en voor eigen Brussels onderwijs.

We hopen voor dhr. Smet dat zijn ambitie niet opnieuw door zijn coalitiepartners vertrappelt wordt. Euh, vertrappeld wordt. Excuseer.

 

Foto: (c) Reporters

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Harry De Paepe

Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.