Geen categorie

Antwerpenaren zoenen NRCJohan Bijttebier is advocaat in Antwerpen, actief bij Groen, en bewoner van de vriendelijke linkse wijk Zurenborg. Hubert Campo is leraar Nederlands in Antwerpen. Zij spoorden 80 kopers van NRC Handelsblad in Antwerpen op (Brasschaat, met zijn Nederlandse kolonie was daar niet bij). 15 genodigden waren aanwezig plus doken enthousiaste en lovende verontschuldigingen op. Tussen pot en pint werd getuigd dat NRC Handelsblad de beste krant is van de Lage Landen, vooral de buitenlandse berichtgeving en de opiniebladzijden.  Bijttebier en co willen onderzoeken of er animo is voor een actie om de redactie van NRC Handelsblad te stimuleren meer aandacht te besteden aan Vlaanderen. Afgesproken werd dat er een conceptbrief wordt geschreven, waarop de tongen opnieuw roeren alvorens de bede te bezorgen aan de Vlaamse NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

Johan Bijttebier was jarenlang gemeenteraadslid voor Groen in Antwerpen. Hij ligt mee aan de basis van de stripmuren in de Scheldestad. Advocaat Bijttebier is jurist bij een sociaal ingesteld juristenkantoor en behandelt onder meer dossiers van psychiatrische patiënten in de gevangenis van Merksplas. De demarche van Bijttebier en Campo wijst op ongenoegen over wat zich in Vlaanderen kwaliteitskrant meent te mogen noemen.

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Ik word vriend van Doorbraak.

Frans Crols

Frans Crols was hoofdredacteur en directeur van Trends en is nu redacteur van 't Pallieterke.