Geen categorie

Maddens: Heeft Di Rupo de kroon ontbloot?

De Belgische propagandamachine draait op volle toeren. De Vlamingen moeten leren houden van Elio Di Rupo. En ze moeten vooral ophouden met zeuren over het ontbreken van een meerderheid in Vlaanderen. Want het scheelt och arme twee zetels. En overigens is het in een federaal land perfect normaal dat een regering niet in elke deelstaat een meerderheid heeft. Een gewone meerderheid in de Kamer volstaat. Wie het anders beweert is een omfloerste separatist die het land naar de bliksem wil helpen.

Actualiteit

Kunnen we nog een weg uit? (V)

Enkele dagen de media grondig volgen, kan de mentale gezondheid ernstige schade toebrengen. Leidt die bezigheid al niet tot een depressie en moedeloosheid, dan toch minstens tot stevig verlies aan vaste grond onder de voeten.

Geen categorie

Eddy Bruyninckx: Samenwerking tussen Haven van Antwerpen en Rotterdam is zinvol

Een astronaut in 2025 ziet door de patrijspoort van zijn ruimtecapsule één haven aan de monding van Schelde, Maas en Rijn. Rotterdam en Antwerpen hebben nu al en zeker dan een latrelatie. Een symbolische voorproef is de poging om samen een derde van de aandelen van de binnenhaven van Duisburg, in het Roergebied, te kopen.

Geen categorie

AK-VSZ aanvaardt het institutioneel akkoord over de sociale zekerheid niet

Het Aktiekomitee voor een Vlaamse Sociale Zekerheid (AK-VSZ) onderzocht het institutioneel akkoord van de regering Di Rupo over de bevoegdheidsoverdrachten in de Sociale Zekerheid (SZ). En maakt de balans op, een aanpassing is nodig zeggen voorzitter Dr. Gui Celen en secretaris Erik Stoffelen.

Geen categorie

‘Wij zullen doorgaan’

Motto van het 75ste Zangfeest

Op 11 maart 2012 vindt het 75ste Vlaams Nationaal zangfeest plaats. Voor de feesteditie koos het organiserende ANZ voor het motto: Wij zullen doorgaan. Na de geslaagde verjonging rekent het ANZ opnieuw op een volle Lotto-arena, inclusief een familietribune.

Geen categorie

De Di Rupo-akkoorden: Vlaanderen 2x gemolken

Vlaamse beweging in verzet tegen Di Rupo1

De Vlaamse Volksbeweging (VVB) en het Taal Aktie Komitee (TAK) in samenwerking met het Overlegcentrum Vlaamse verenigingen (OVV) hebben grote vragen bij het bij het enthousiasme waarmee de drie Vlaamse partijen het regeerakkoord goedkeurden. Volgens de verenigingen zijn de bereikte Di-Rupo-akkoorden op meerdere punten ronduit nefast, Vlaanderen wordt tweemaal gemolken, klinkt het.

Actualiteit

Kunnen we nog een weg uit? (IV)

Enkele dagen de media grondig volgen, kan de mentale gezondheid ernstige schade toebrengen. Leidt die bezigheid al niet tot een depressie en moedeloosheid, dan toch minstens tot stevig verlies aan vaste grond onder de voeten.

Geen categorie

Een Vlaamse Solidariteit

Een triomfantelijk persbericht: “Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) zal deelnemen aan sociale verkiezingen om monopolie ABVV, ACV en ACLVB te doorbreken”. De VSV wil de erkenning in België afdwingen via een Europese omweg.

Binnenland

N-VA greep naar of naast de macht

Vrije tribune: Julien Borremans

Straks worden we geregeerd door een Vlaamse minderheid en een Nederlandsonkundige premier. Het Vlaams nationalisme wint aan politieke kracht. Maar het broodje van de N-VA is daarmee niet gebakken. er wachten nog veel uitdagingen, zeker sociaal-economisch.

Geen categorie

Bart De Wever: ‘We hebben een historische kans gemist’

Interview

Bart De Wever heeft er net een handtekeningensessie opzitten op de boekenbeurs in Antwerpen. Hij heeft er veel succes, zijn populariteit lijkt nog toe te nemen. Maar kan hij dat politiek verzilveren? Doorbraak vroeg geen handtekening maar een interview over populariteit en politiek.

Geen categorie

Rondas over De G1000 en het Democratisch Verdriet van België

Het wordt wel snel stil rond de G1000,het goedbedoelde burgerinitiatief op het getouw gezet door David van Reybrouck. Te snel. We weten ook bitter weinig over wat er op de G1000-dag op 11 november nu eigenlijk door de 704 participanten werd aanbevolen. Ik vind dat jammer, want ik had zelf een heel goeie reden om daar veel van te verwachten.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans