Boekvoorstelling ‘Wat wit was’
Op 29 stelde Doorbraak haar jongste boek voor. Met “Wat wit was” vertelt Jan Tuerlinckx over de fiscale (wan)praktijken in ons landje. Hier kan u de opname van de boekvoorstelling nog eens herbekijken.
Op 29 stelde Doorbraak haar jongste boek voor. Met “Wat wit was” vertelt Jan Tuerlinckx over de fiscale (wan)praktijken in ons landje. Hier kan u de opname van de boekvoorstelling nog eens herbekijken.
Vlaanderens bekendste fiscale advocaat Tuerlinckx schreef een boekje over fraude, witwassen en belastingen. Nuttige én aangename lectuur.
Wie in 2022 Brussel binnen rijdt met een wat grotere auto, mag volgens Brusselse ‘smartmove’-plannen een fikse rekening verwachten.
Terwijl de partijen feest vieren, doken we in 84 bladzijden regeerakkoord. Of hoe België terug naar ‘business as usual’ gaat.
Zonder inflatie staat er geen rem op geld bijdrukken en uitgeven. Welke onnozelaar heeft het nu nog over een begroting in evenwicht?
Amerika haalt Tiktok en WeChat van haar internet af. Alweer een stap in de koude oorlog tussen de twee machtsblokken.
Hoe zal de wereld er uitzien na de coronacrisis? Dirk Laeremans voorspelt wie de grote winnaars en verliezers zijn. Een onrustwekkend lijstje.
Ook China zal economisch moeten puinruimen. En toch draait het hele coronadebacle uit op een triomf voor de Chinese overheid.
De coronacrisis maakt de financiële markten zenuwachtig en dreigt heel Zuid-Europa en België als de Titanic de dieperik in te trekken. Quid EU?
Dirk Laeremans probeert in kaart te brengen in welk België we straks wakker worden, na de coronacrisis. En vooral: wie de heropbouw zal betalen.
Hier komt een link naar een boek uit de weilerverhaal winkel
Der Rudy | John van Ierland
Hier komt een link naar een boek uit de eigen winkel
De dokter is uw kameraad niet | Louis van Dievel
Link naar boek van vlas
De kracht van pak | Robin Raven
Met de “green deal” kiest Europa voor een nieuw ambitieus plan voor een “man op de maan”. Maar de EU neemt daarmee wel het huizenhoog risico dat de kiezer – die het uiteindelijk allemaal moet betalen – minder enthousiast zal blijken.
Er is veel inkt gevloeid over de Vlaamse Begrotingscijfers. Dirk Laeremans sprak met professor publieke financiën Herman Matthijs over wat er nu precies in de befaamde begrotingscijfers staat. En wat er niet in staat natuurlijk.
We hebben dringend een begroting nodig. Voor Europa. Maar klopt dat wel? Hebben we eigenlijk wel een begroting nodig? En doet de Vlaamse regering het eigenlijk beter dan de Belgische? En waarom doen de Nederlanders het zoveel beter? Dirk Laeremans en Frédéric Depauw over de begroting – ofwel het gebrek eraan – en de consequenties ervan.
De werkgevers vinden dat België niet werkt, maar dat er toch snel een regering moet komen. Voor de begroting. Zou het?
Begin juli hield Doorbraak een enquete onder de lezers wat ze verwachtte van de formatie. Een zweedse coalitie en Elio premier, zo blijkt.
3 jaar geleden koos Engeland voor ‘Leave’. Toen begon de grote Brexit-soap. Pieter Bauwens gaat in gesprek met Harry De Paepe over de Brexit, Boris Johnsson, Labour en nog zoveel meer.
Op de vooravond van de verkiezingen laat onze huisanglofiel Harry De Paepe zijn licht schijnen op de chaos in het Verenigd Koninkrijk. Wordt Boris Johnson nu premier of niet? En zijn er morgen überhaupt nog conservatieven?
Heeft de N-VA de Vlaams Belang-kiezer opgegeven? Een blik op de campagne en de verkiezingen met Bart Maddens.
Het klimaat zou het gedroomde onderwerp van de verkiezingen worden. Maar zo is het niet gelopen. En toch zijn veel mensen ermee bezig. Het debatklimaat is zeker al verhit. Zo sterk zelfs dat Rob Lemeire op Doorbraak een oproep lanceerde om eens een klimaatnegationist op de thee uit te nodigen. Dat deden wij dan maar.
Doorbraak Radio met Julien Borremans over het onderwijs in Vlaanderen, bekeken vanuit de praktijk en zonder taboes.
Doorbraak start met een eigen podcast. Pieter Bauwens, David Geens en Dirk Laeremans praten over podcasts en wat je van een Doorbraak-podcast mag verwachten.
De kwestie van de politieke graaicultuur is weer terug van nooit helemaal weggeweest. Oplossingen zijn nochtans niet zo moeilijk te vinden.
Johan Laeremans ontvangt vandaag de Orde van de Vlaamse Leeuw. Zijn zoon Dirk Laeremans blikt terug op een verleden vol Vlaamse beweging.
De Chinese Wandagroep sponsert de Worldcup met honderden miljoenen. En scoort zo meer doelpunten dan een Chinese nationale ploeg ooit zou kunnen. Maar wie is Wanda?
DE GDPR schiet op grote datareuzen, maar treft de 99.999% normale websites die niet bezig zijn met uw schoenmaat en uw interesses.
Op 26 april 1994 startten in Zuid-Afrika de 4-daagse verkiezingen die het ANC aan de macht brachtten. 24 jaar ANC hebben weinig veranderd.
Zoals elk zich respecterend medium maakt Doorbraak het lijstje van de meest gelezen artikels in 2017.