fbpx

Frederik Dekeyser

Frederik Dekeyser (1972) is econoom en werkt in de financiële sector

Eric Domb en het atypische Waalse kapitalisme

Het dierenpark Pairi Daiza en zijn manager Eric Domb zijn dankzij de panda-saga nu ook in heel Vlaanderen bekend. Domb, een naar Henegouwen uitgeweken Brusselaar, hoedt er zich voor om de PS al te vaak tegen de borst te stoten. Dat is een constante bij de Waalse bedrijfsleiders.

De Waalse Berlusconi

De Waalse krantentitels van L’Avenir worden overgenomen door intercommunale Tecteo. De al zeer machtige PS-politicus en Tecteo-baas Stéphane Moreau wordt zo nog invloedrijker.

De tweestrijd blijft

Bijna anderhalf jaar na de verkiezing van Charles Michel tot voorzitter is de rust bij de MR nog niet teruggekeerd. De Michel en Reynders-clans staan nog altijd op gespannen voet.

Brussels malgoverno beu

Lange tijd bleef de kritiek binnenskamers maar nu vallen ook Franstalige politici openlijk het slechte beleid van het Brussels Gewest aan.

Onterechte Waalse borstklopperij

Een betere jobcreatie, meer nieuwe ondernemingen, minder faillissementen: is Wallonië zijn achterstand op Vlaanderen eindelijk aan het inhalen? Wie de cijfers in perspectief plaatst, kan enkel concluderen dat euforie niet op zijn plaats is.

De rechterflank ligt open

Bezorgdheid bij de liberale MR: een op het eerste gezicht onbenullig incident tussen een tv-coryfee en een aantal allochtonen opent de weg voor een aanvaardbare radicaal-rechtse partij in Franstalig België.

Napoleon, een Waalse held

De Waalse regering investeert zwaar in de opwaarding van de site rond het slagveld van Waterloo. Dat gebeurt met het oog op de herdenking van de 200ste verjaardag van de slag in 2015. De fascinatie voor Napoleon is in Wallonië altijd groot geweest.

Een Waalse tweestrijd

Verschillende analyses over de toekomst van Wallonië doen de spanningen tussen regionalisten en antiregionalisten voor het eerst sinds lang oplaaien. Tot in de Waalse regering zelf.

Waalse paarse golf in aantocht

Politiek Wallonië stelt zich in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober één vraag: hoeveel steden en gemeenten zullen vanaf volgend jaar bestuurd worden door een paarse coalitie?

Lonken naar het zuiden

De opvallend grote aandacht die de Franstalige pers aan de Franse presidentsverkiezingen heeft besteed, versterkt het vermoeden dat een toenemend aantal Walen droomt van een aanhechting bij Frankrijk. Toch is het aantal rattachisten verwaarloosbaar. Voorlopig toch.