fbpx

John Croughs

Londerzelenaar, vader van twee, projectontwikkelaar en vooral erg begaan met alles wat de samenleving vorm geeft.

Onbereikbare gemeenschappen?

Veel nieuwe covid-19-gevallen treden op in allochtone gemeenschappen. Die krijgen nu geen opbouwende kritiek, wel communicatie op maat gemaakt.

Racisme, de kip of het ei?

Het structurele racisme in Vlaanderen is eerder een wantrouwen gebaseerd op vooroordelen en veralgemeningen gevoed door negatieve ervaringen

The new political deal

De vorige verkiezingen noopten linkse en rechtse partijen tot een koerswijziging, maar ze kwamen niet verder dan een verschuiving op de achterhaalde links-rechts-as.

Postcorona? Same old story!

Het postcoronatijdperk en het precoronatijdperk zouden er wel eens erg hetzelfde kunnen uitzien. De menselijke aard verandert niet zo snel.

Ik wil dood!

Over euthanasie lijkt het debat erg gepolariseerd. De complexiteit van het menselijk leven met de dood als sluitstuk verdient nuance.

Waarom de jager jaagt

De jacht is een noodzakelijk kwaad om de wildpopulatie te beheren. Maar mogen we nog kritisch zijn jegens zij die jagen voor hun hobby?

Grootgebracht maar niet opgevoed

Kinderen grootbrengen is makkelijk. Geef ze op tijd wat eten en drinken en ze worden vanzelf wel groot. Kinderen opvoeden vergt daarentegen heel wat inspanningen en opofferingen. Begrippen die deze generatie niet meer kent.

Huisje, tuintje… woonbonus

De woonbonus verdwijnt omdat het de bouwprijzen verhoogt. Slechte ruimtelijke ordening, strenge bouwvoorschriften en makelaars doen dat ook.

John Croughs

Vermogensoverdracht

Een belasting op vermogensoverdracht zal een evenwicht moeten vinden tussen principes en de eventuele negatieve gevolgen.