fbpx

Joost Houtman

Joost Houtman (1976) groeide op aan de achterzijde van de Antwerpse Zoo. ’s Nachts werd hij gewekt door gebrul van leeuwen en tijgers en gekrijs van papegaaien. Het verknipte zijn geest voorgoed. Joost is een storyteller die leeft van pen en stem. Joost mag weten of Joosts werk als auteur, copywriter, ghostwriter, scenarist, presentator, interviewer en of zijn slogans, advertenties, artikels, interviews, scenario’s de moeite lonen.

En de winnaar is… die met het beste verhaal

Carmine Gallo (1965) is een voormalig Amerikaans nieuwsanker en auteur. Tegenwoordig gaat deze zoon van Italiaanse immigranten als keynote speaker door het leven. En dat de man kan spreken staat buiten kijf. Hij is naast de auteur van drie boeken over Steve Jobs dan ook de man achter bestsellers als Talk like TED, Fire Them Up! – met als uitgebreide verklarende ondertitel 7 Simple Secrets to Inspire Colleagues, Customers, and Clients; Sell Yourself, Your Vision, and Your Values; Communicate with Charisma and Confidence en The Storyteller’s Secret.

Zaken die gesmeerd lopen!

Op Valentijnsdag 2015 overleed de Italiaanse industrieel Michele Ferrero. Hij werd 89 jaar oud en was met ruim 20 miljard euro op de bankrekening (mogelijk) de rijkste man van Italië. Tienduizenden mensen gingen het opgebaarde lichaam van deze spreekwoordelijke Willy Wonka (uit Roald Dahl’s Sjakie en de chocoladefabriek) groeten. Over deze interessante man, intrigerend bedrijf en het bekendste beleg ter wereld, Nutella, schreef de Italiaanse food-writer Gigi Padovani een heerlijk interessant boek.

FILM – Het niet zo Bella Italia

Schrijver, copy- en ghostwriter Joost Houtman dook in de beelden. Hij zocht en vond een genadeloze zedenschets van zijn meest geliefde vakantiebestemming Italië; een land dat vanuit politiek oogpunt allesbehalve een gidsland is. In de tiendelige serie 1992 en de film Suburra zag hij wat Italië liefst niet wil laten zien… 

Het jaar nul