fbpx


terrorisme

Ontwapend — Vijf jaar na de terreuraanslagen – boekpresentatie 15 februari
Op 22 maart 2016 stond in en om Brussel de tijd stil.
Moslimterroristen sloegen hard toe in het metrostation Maalbeek en op de luchthaven in Zaventem. Het hele land was in shock. Hoe kon zoiets gebeuren? Hadden we dat echt niet kunnen zien aankomen? En valt een herhaling in de toekomst te vermijden?

Vijf jaar na datum maakt N-VA-Kamerlid Koen Metsu, veiligheidsspecialist van zijn partij, een tour d’horizon. Hij sprak met slachtoffers, getuigen en the powers that be, op zoek naar antwoorden die hij nu verzamelde in het nieuwe boek Ontwapend: de ongelijke strijd.

Samen met zijn co-auteur Julien De Wit houdt Metsu het veiligheidsapparaat van ons land tegen het licht. Samen onderzoeken ze de Staatsveiligheid, Justitie, Europol en Defensie. Ze brengen in kaart hoe die diensten omgaan met islamterreur en -radicalisering, nucleair terrorisme, bioterreur en cyberterrorisme. Ze staan ook stil bij de slachtofferopvang en -opvolging na terreurdaden.  Onder meer vanuit zijn ervaring in de tijdelijke commissie Terreurbestrijding, biedt Metsu telkens concrete beleidsvoorstellen voor de nabije toekomst.

veiligheid

Boekpresentatie
op 15 februari, om 19u30 houden Koen Metsu en Julien De Wit hun boek symbolisch boven de doopvont. Ze doen dat samen en in gesprek met enkele experten die ook allen in het boek aan bod komen. Zo onder meer: imam Brahim Laytouss, expert islamradicalisering; Emy Burm, moeder van een Syriëstrijder; prof. criminologie Marc Cools; Heidi De Pauw van Child Focus; Philippe Vansteenkiste en Elisabeth Krahulecz van slachtoffervereniging V-Europe; advocaat Walter Daemen en vtm-journalist Faroek Özgünes.

Wil u deze boekpresentatie bijwonen? Schrijf u dan in via het onderstaande formulier en stem op maandag 15 februari, iets voor 19.30 uur, af op Doorbraak.be.  Na inschrijving ontvangt u een mail met de nodige informatie waar en hoe u de boekpresentatie kan bijwonen.

Nu al bestellen?

Kan u er niet bij zijn of wil u nu al het boek bestellen? Dat kan al in de online boekhandel van Doorbraak.

Bestel hier uw exemplaar: Ontwapend, de ongelijke strijd

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie