fbpx


Binnenland

Brussel verbiedt Vlaams Belang-manifestatie op pinkstermaandag
De stad Brussel verbiedt de geplande demonstratie van het Vlaams Belang op pinkstermaandag. Dat vernam Doorbraak.be van het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS). Close zegt dat hij de veiligheid niet kan garanderen omdat er ook een antifascistische tegenbetoging is georganiseerd.

Het Vlaams Belang (VB) kondigt al een tijdje een demonstratie aan op het Brusselse Albertinaplein, in het hart van de stad. Deze demonstratie kadert in de ‘Doe ze luisteren’-campagne van de partij, waarbij VB-voorzitter Van Grieken door Vlaanderen toert. Van Grieken sluit die campagne af met een manifestatie op pinkstermaandag in de hoofdstad.

Maar dat is buiten de stad Brussel zelf gerekend. Die laat weten dat de demonstratie niet kan doorgaan. ‘De politie kan de veiligheid niet garanderen omdat er dezelfde dag ook een tegenbetoging wordt georganiseerd. Beide demonstraties zijn niet te handhaven’, zo klinkt het kort bij het kabinet van burgemeester Close. Gevraagd naar een extra motivatie, wenst woordvoerder Zéphyr Béguin geen verdere commentaar te geven.

Tegenbetoging? Een snelle zoektocht op het internet leert dat het om een oproep gaat van een collectief van 23 radicaal-linkse organisaties, waaronder de socialistische vakbond ABVV-FGTB.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Christophe Degreef

Christophe Degreef is onafhankelijk journalist. Niet oud, wel old skool.