Buitenland

Burgemeesters voor onafhankelijkheid

Gisteren verzamelden meer dan 200 Catalaanse burgemeesters in de Bozar. U kon er elders al meer over lezen.

Paul Van Cappellen sprak er één van de burgemeesters, Jordi Gaseni Blanch. Gaseni is burgemeester van het Zuid-Catalaanse kunststadje L’Amettla de Mar. De restauranteigenaar is ook lid van de raad van bestuur van de Associació de Municipis per la Independència. Die belangenorganisatie groepeert 787 gemeenten uit Catalonië – 83% – die zich met een meerderheid uitspraken voor de onafhankelijkheid van Catalonië.

Gaseni legt in het filmpje uit waarom hij met 200 collega’s naar Brussel afzakte. Hij laat ook duidelijk verstaan dat hij niet gelooft in vrije verkiezingen op 21 december in Catalonië. Met acht ministers achter de tralies en PP-kopstukken die lieten verstaan dat ze artikel 155 niet zullen intrekken als de uitslag van de verkiezingen hen niet aanstaat, is dat niet verwonderlijk.

Karl Drabbe

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Karl Drabbe?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbaak.

Ik help Doorbraak groeien.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier

Voeg een reactie toe

https-doorbraak-be

Lees ook

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans