fbpx


Media

Chris Dusauchoit: de man die een goed gevoel krijgt bij moord

de casting was niet helemaal ok1 november komt dichterbij. Bij VRT Radio 2 een geschikt moment voor een radioreeks over leven en dood. Maar dat ze dan uitgerekend Chris Dusauchoit vragen voor deze speciale programma’s is op zijn zachtst gezegd wrang. Wat zei Dusauchoit ook weer over de dood van Pim Fortuyn?

We lezen de volgende alinea op de webstek van Radio 2: ‘Vanaf maandag 26 oktober tot donderdag 29 oktober hangt Chris Dusauchoit tussen leven en dood’. ‘In Voor Altijd praat hij met gasten over sterven en alles wat daaraan vasthangt. Hij heeft het over de ceremonie die aan het overlijden vasthangt, over het nieuws dat je gaat sterven, over rouwen en over hoe de dood je leven verandert. Voor Altijd, een programma over de dood, om het leven te vieren!’

De dood is altijd een lastig onderwerp. Laat staan dat je er een hele radioreeks aan wilt wijden. Dan is het zaak om niet in oeverloos pathos te vervallen. De muziekkeuze wordt delicaat bijvoorbeeld. Ook de keuze van een presentator is delicaat. Hij moet een doorgewinterde interviewer zijn, en van hem wordt inlevingsvermogen verwacht, en waardigheid.

Laten we nu even in het verleden van radioheld Chris Dusauchoit duiken. Wat wist deze dierenvriend, eind december 2002 ook weer te vertellen over de dood van de Nederlandse politicus en socioloog Pim Fortuyn? U weet wel, de toekomstige minister-president van Nederland die zeven kogels in zijn hoofd en hals kreeg.

We citeren de man die deze week ‘hangt tussen leven en dood’:
‘Ik had er toch geen slecht gevoel bij. Ik dacht van: erger kwaad is voorkomen.’ Waarop Ben Crabbé destijds vroeg: ‘Meen je dat nu echt?’.
Ja, Dusauchoit meende dat echt: ‘Ja, dat meen ik echt. Ik dacht, eigenlijk dacht ik om eerlijk te zijn: one down, twenty to go […] ik vond dat daarmee de zaak snel was afgehandeld.’

Als makelaar in stervensbegeleiding zal Dusauchoit deze week op Radio 2 al uw vragen over leven en dood behandelen. En die vragen kunnen ingestuurd worden via het speciale invulformulier op hun webstek.

Een geschikte vraag zou misschien zijn: ‘Heb je nog steeds een goed gevoel bij die moord, Chris?’ Ook kan iemand aan onze dierenvriend misschien de suggestie doen om die andere dierenvriend, Volkert VDG, moordenaar van Fortuyn en ondertussen weer op vrije voeten, uit te nodigen voor een gesprekje.

Gedeelde smart is halve smart, jazeker, en gedeelde vreugd is dubbele vreugd.

 

Foto: (c) Reporters

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Lawrence Urbain

Lawrence Urbain werkt als Economiscch adviseur

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.