fbpx


Politiek

De corona-apartheid van Conner Rousseau

België BananenrepubliekDe afgelopen weken regent het klachten bij Unia over racisme en boreale uitspraken van blanke suprematie door HLN, De Morgen, HNB, De Standaard, De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het belang van Limburg. Naar aanleiding van de hevige regenval blokletterden alle kranten: ‘straten blank in West-Vlaanderen’. De wokies kropen onmiddellijk in hun pen. De straten zijn helemaal niet blank in West-Vlaanderen, ze zijn multicultureel. Het gebruik van het woord ‘blank’ in deze context is volgens de woke-idioten racistisch en boreaal.…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


De afgelopen weken regent het klachten bij Unia over racisme en boreale uitspraken van blanke suprematie door HLN, De Morgen, HNB, De Standaard, De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het belang van Limburg. Naar aanleiding van de hevige regenval blokletterden alle kranten: ‘straten blank in West-Vlaanderen’.

De wokies kropen onmiddellijk in hun pen. De straten zijn helemaal niet blank in West-Vlaanderen, ze zijn multicultureel. Het gebruik van het woord ‘blank’ in deze context is volgens de woke-idioten racistisch en boreaal. In de inclusieve taal van de linkie-winkies moet de titel vervangen worden door: ‘straten regenboog in West-Vlaanderen’.

Goud voor Vandeweghe in de discipline ‘flutschrijven’

De Olympische Spelen en sport in het algemeen zijn niet aan mij besteed. De zomer van 2021 is dan ook een beetje een hel voor mij. Maar deze week was er toch een hilarisch sportfeit. Op Twitter haalde journalist Hans Vandeweghe zwaar uit naar wielrenners Wout Van Aert en Remco Evenepoel. Ik vond de reactie van Van Aert subliem. Hij antwoordde droogjes en overladen met sarcasme: ‘Sorry Hans’. Alsof topsporter Van Aert zich zou moeten verantwoorden aan deze gebuisde journalist.

Hans Vandeweghe is zowat de grootste flutschrijver van het Belgische journaille. In 2008 gooide drievoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband Vandeweghes script voor diens biografie op de brandstapel. Naar verluidt was het zo erbarmelijk geschreven dat het niet voor publicatie vatbaar was. In de Nederlandse pers schreven ze daar uitgebreid over. Ze zetten Vandeweghe weg als pipo eerste klas.  Hier in België spaarden zijn collega journalisten hem. Op zich vreemd, want tientallen van hen lieten mij wel weten liever zijn hielen dan zijn tenen te zien. Op de redacties wordt dolkomisch geschertst dat de enige boeken van Vandeweghe die wel een noemenswaardig verkoopresultaat boekten, deze zijn waar hij slechts coauteur is.

Neukende coronatijden

Volgens pukkelpoliticus Conner Rousseau leven we nog steeds in ‘fucking’ coronatijden. Dat zijn fucking gebruik van het woord fucking, mij fucking op mijn zenuwen werkt, is fucking juist. De idiosyncratische zweeftaal van zoomer Rousseau getuigt van weinig respect en is onfatsoenlijk. Moeten we nu echt spreken over neukende coronatijden, mateke? Waarom niet vermaledijde, duivelse of dekselse coronatijden? Is onze Nederlandse taal voor jou niet breedvoerig, luisterrijk of illustratief genoeg dat je seksueel getinte bastaardwoorden moet gaan gebruiken?

Achteruit door segregatie

Conners zelfverklaarde progressieve partij Vooruit, kijkt constant in de achteruitkijkspiegel. Nu willen ze via een Covid-pasje een gele coronaster op de borst pinnen van vaccinweigeraars of vaccinofoben. De vaccinchondrie van Rousseau en zijn matekes tast het gezond verstand aan en wakkert separatistische oekazes in hen op. De fobomanen van Vooruit willen de vaccinfobie maatschappelijk criminaliseren door segregatie. Communistische en nationaalsocialistische theorema worden via dunktaal verbloemd tot pleitredes van rampverweer. Socialisten laten nooit een crisis onbenut om ons verder op te sluiten in hun dwangbuis van onzin.

Het dóm dom pasje

Het Covid-pasje van Vooruit doet denken aan het in 1797 door de Engelsen in Zuid-Afrika ingevoerde ‘dom pas’. Met die pas kon je het elitaire blanke deel van Zuid-Afrika betreden. Een Zuid-Afrika veilig en niet besmet door niet-blanke invloeden. Want wie geen dom pasje had kon wel eens de blanke samenleving besmetten met ziektes van het proletariaat. Zo dacht de blanke elite er toen over.

Wel, Rousseau wil in België ook dergelijk tweestromenbeleid van apartheid voor mensen zonder vaccin. Als melaatsen moeten zij zich opsluiten in hun huis en mogen ze niet naar festivals, op café of op restaurant. Gevaccineerden mogen wild het virus onder elkaar verspreiden, voeden en in leven houden op festivals waar ze zwetend tegen elkaar geplakt dansen en tongdraaien. Diezelfde virusverspreidende gevaccineerden mogen zonder beperkingen reizen en andere delen van de wereld gaan besmetten.

Maar zij die niet gevaccineerd zijn, niet besmet zijn en aldus het virus niet verspreiden, wel deze gezonde mensen moeten op de zwarte bus van de pest reizen en opgesloten worden in een huis met zwart merkteken. Gezonde niet gevaccineerde mensen mogen wel, na een positieve coronatest, tussen die virusverspreidende gevaccineerden plakdansen en onmiddellijk nadien met corona richting ziekenhuis afgevoerd worden. Het dom pasje van Rousseau is echt wel een dóm pasje.

Dit was niet op de afbraak:

  • Politici van Open Vld, CD&V en N-VA laten Groen stikken in hun eigen milieuregels. Nochtans had Tinne Van der Straeten haar groene taliban ‘Agentschap Natuur en Bos’ en andere eco-pezewevers de opdracht gegeven om tegen hun natuur in positief te adviseren voor vervuilende CO2 en stikstof.
  • Quickie stickie is de snelste pickpocket van Vlaanderen. Flitscamera’s kunnen de snelheid waarbij Vincent Van Quickenborne het geld uit Vlaamse zakken graait niet registreren. Superprocureur ‘herr Flick’ van het centraal parket voor schatkistpaparazzi moet de boetebelasting onmeedogend innen.
  • Het Rode Kruis zamelt miljoenen euro’s Vlaams geld in voor de onfortuinlijke Walen getroffen door de waterramp, maar slaagt er niet in het geld over de taalgrens om te zetten in hulp die werkelijk iets betekent.
[ARForms id=103]

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.