fbpx


Politiek
bananen

De heilige maagd Magnette

België BananenrepubliekMag het duidelijk zijn dat ik geen pedante feministe ben die de ganse dag batterijzuur uitademt. Ik hou van humor en vrije meningsuiting is mijns inziens absoluut. Jeff Hoeyberghs heeft het recht om met zijn uitspraken de nood aan een lobotomie tussen zijn benen te verantwoorden. Jeffke, ik begrijp waarom je vrouwen haat. Wanneer seksuologe Goedele Liekens in haar boeken de woorden ‘remedie tegen seks’ illustreert aan de hand van jouw foto, kan ik begrijpen dat je enige wrok koestert. Maar dat je door de vetophoping ter hoogte van je navel je hersenen niet meer kan zien, heb je echter aan jezelf te danken. Waarom beste Jeff, heb je in godsnaam het vet van de liposuctie van je klanten in je buik gespoten? De vele vetophaaldiensten in Vlaanderen komen ze nochtans voor een prikje ophalen.

Het positieve aan je scheldproza is dat ze een plotse stijging van studenten aan de faculteit Plastische Chirurgie als gevolg heeft. Minder vlijtige PISA-jongeren beseffen nu dat intelligentie ontberen geen beletsel is om plastisch chirurg te worden.

De geest van Izebel

De grootste oplichting in onze maatschappij zijn opiniepeilingen. Nog nooit, je leest goed, nog nooit was ook maar één opiniepeiling juist. Zelfs als je geblinddoekt ‘vogelpikt’, zit je wel eens in de roos en een uurwerk dat stilstaat is tweemaal per dag juist. Maar deze schertsvertoning van gedachteafspiegeling is de geest van Izebel die het vrij democratisch denken wil vernietigen via massamisleiding. Peilingbureaus gooien keer op keer naast het bord en worden dik betaald om er met hun pet naar te gooien. Ook in het Verenigd Koninkrijk zaten de peilingidioten er weer kilometers naast. En, o ironie, de volgende dag lanceren het Laatste Nieuws en VTM een peiling en verkoopt ze als een verkiezingsuitslag. De dag dat ik nog eens een peiling geloof is de dag dat ze mij gemuilkorfd en in dwangbuis binnen sleuren in het zottenkot.

De groene roof

In onze planeet nog te redden? Als ik de klimaatlijpkikkers in Madrid en in het Europees Parlement aanhoor is er geen hoop meer. 360 miljard euro voor de ‘Green Deal’! Maar dat is geen deal, het is een groene roof op onze portemonnee. Professor De Grauwe was in De Afspraak het duidelijkst. Politici moeten de vermetelheid hebben om te zeggen dat er klimaatmaatregelen moeten komen en ze moeten vooral de moed hebben om duidelijk te zeggen dat het gepaard zal gaan met forse belastingen. Bij het eerste statement pronkte de zoetgevooisde Kathleen Van Brempt nog als een pauw, maar bij het tweede zakte ze door de VRT-vloer twee verdiepingen naar beneden. Ivan De Vadder keek even opzij.

Realistische klimaatplannen, zoals die van Zuhal Demir, die de armen vrijwaren en de maatschappij niet de dieperik induwen, worden automatisch gelijkgeschakeld met klimaatontkenning. Op Twitter ben je tegenwoordig sneller een klimaatontkenner dan een vlucht van de USS Enterprise en die vliegt intussen tien keer sneller dan het licht. Niemand is onverdraagzamer dan linkse extremisten. Waar waren de undercoverjournalisten toen het extreem groenlinkse Extinction Rebellion op 5 december op een meeting in het Gentse Treck Hostel opriep tot gewelddadig verzet? Waarop wacht de VRT om daar een neerbuigende destructieve Pano-reportage over te maken? Moet er een nieuwe Volkert van der Graaf opstaan die gebrainwasht door groen extremisme een moord pleegt, vooraleer er opgetreden wordt? Wanneer wordt linkse onverdraagzaamheid en ‘rechtscisme’ maatschappelijk veroordeeld?

Het koninklijk interimkantoor

Nadat Vande Lanotte, Reynders, Bourgeois, Demotte en Magnette de koning informeerden en nadat Fluppe I meerdere keren partijvoorzitters op de thee ontving, weet hij nog steeds niet. Sire, hoeveel bossen moeten we nog kappen om op papier te zetten dat de Belgische mayonaise niet meer pakt? Begin november liet het Lakens interim-bureau politieke maagd Magnette op ons los. Zonder resultaat, want de heilige maagd Magnette kreeg zijn triootje rood/groen/blauw niet onder de lakens. Ook broeder Geens liet zich niet verleiden om het bed in te duiken voor de politieke ontmaagding van Magnette.

Het koninklijk interimkantoor geeft nu nog snel een tijdelijk baan aan Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez. Beauty en het Schotse whiskytonnetje moeten nieuwe federale verkiezingen voorbereiden of tenminste Magnette de kans te geven om zijn echec in de schoenen van de N-VA te schuiven. Dit is geen politiek spel meer, maar een beroerde opvoering van een nihilistische film noir. Slechte acteurs die onder regie van Filip van België de capriolen van Louis de Funés en De Kampioenen parodiëren. Het enige wat wij mogen doen is naar hun zever luisteren en belastingen, boetes en dure elektriciteitsfacturen betalen.

En de boer… hij ploegde voort.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.