fbpx


Binnenland, Multicultuur & samenleven

De lokroep van IS
‘Iedere maand telt België zo’n 10 Syriëstrijders. Per 1.000 inwoners levert ons land de meeste Syriëstrijders van heel Europa. Er zijn er nu al een kleine 500 vertrokken en 116 teruggekeerd. Het gaat niet allemaal om jongeren: een derde is ouder dan dertig en 17% is vrouw. Zo’n 10% zijn bekeerlingen. De grootste groep is van Marokkaanse afkomst, maar ze hebben vaak de Belgische nationaliteit.’

De (de)radicalisering wordt druk besproken en dat kan je ook merken in de boekhandel. U kon hier al de bespreking lezen van van het boek en het debat bij de boekvoorstelling van De lokroep van IS waarin Patrick Loobuyck verschillende experts aan het woord laat over de (de)radicalisering. Het is een stevige stand van zaken van het debat. Een actueel boek voor wie graag over (de)radicalisering in Vlaanderen wil meepraten.

Omdat wij niets liever willen dan het debat stimuleren bieden we het boek De lokroep van IS van Patrick Loobuyck via Doorbraak te koop aan. U hoeft daarvoor zelfs niet uit uw luie zetel te komen. Het volstaat om een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin uw naam en adres en de vermelding dat De lokroep van IS (Uitgeverij Pelckmans) wil. U krijgt het boek dan eerstdaags in de bus, vergezeld van een factuur. De prijs? €21,50, net als in de winkel. Maar u krijgt niet alleen een boek in de bus dat u laat mee discuteren, u steunt er ook Doorbraak mee.

Twee keer winst dus!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.