Actualiteit, Binnenland, Multicultuur & samenleven

De lokroep van IS

‘Iedere maand telt België zo’n 10 Syriëstrijders. Per 1.000 inwoners levert ons land de meeste Syriëstrijders van heel Europa. Er zijn er nu al een kleine 500 vertrokken en 116 teruggekeerd. Het gaat niet allemaal om jongeren: een derde is ouder dan dertig en 17% is vrouw. Zo’n 10% zijn bekeerlingen. De grootste groep is van Marokkaanse afkomst, maar ze hebben vaak de Belgische nationaliteit.’

De (de)radicalisering wordt druk besproken en dat kan je ook merken in de boekhandel. U kon hier al de bespreking lezen van van het boek en het debat bij de boekvoorstelling van De lokroep van IS waarin Patrick Loobuyck verschillende experts aan het woord laat over de (de)radicalisering. Het is een stevige stand van zaken van het debat. Een actueel boek voor wie graag over (de)radicalisering in Vlaanderen wil meepraten.

Omdat wij niets liever willen dan het debat stimuleren bieden we het boek De lokroep van IS van Patrick Loobuyck via Doorbraak te koop aan. U hoeft daarvoor zelfs niet uit uw luie zetel te komen. Het volstaat om een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin uw naam en adres en de vermelding dat De lokroep van IS (Uitgeverij Pelckmans) wil. U krijgt het boek dan eerstdaags in de bus, vergezeld van een factuur. De prijs? €21,50, net als in de winkel. Maar u krijgt niet alleen een boek in de bus dat u laat mee discuteren, u steunt er ook Doorbraak mee.

Twee keer winst dus!

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans